– Det er flere klubber som har tatt kontakt, og vi har takket høflig nei.
Det sier sportslig leder i Sogndal, Håvard Flo.
OBOS-ligaen
Skuffet Isnes etter seieren røk på overtid: – Det koker innvendig
I GÅR KLOKKEN 18:38
Akor Jerome Adams kom til Sogndal sommeren 2018 på lån, før overgangen ble permanent sommeren etter. Nigerianeren spilte nitten kamper de første to sesongene og scoret syv mål, og presenterte seg virkelig da han nærmest på egenhånd avgjorde G19-finalen mot Rosenborg i 2018.
2020 ble en tung sesong for det store spisstalentet, da skader holdt han ute store deler av året. Men i kvaliken til Eliteserien scoret han først mot Ranheim, før han sendte Sogndal i ledelsen mot Mjøndalen i finalen - og således var nære å skyte sogndølene tilbake til Eliteserien.
Nettopp det håper Flo han kan gjøre i år.
– Vi jakter et opprykk til Eliteserien, selv om ikke har fått den starten på sesongen vi har ønsket, og i den jakten er Akor en viktig del av troppen vår, sier Flo.
Stabæk er blant lagene som jakter en ny spiss, men Flo vil ikke bekrefte at de er en av klubbene som har lagt inn bud.
– Vi kommenterer ikke klubber, men kan si at det er flere klubber, pressiserer Flo.
Stabæks sportslige leder Torgeir Bjarmann vil hverken bekrefte eller avkrefte om de har vært i kontakt med Sogndal angående Adams.
– Akor er en spiller vi kjenner veldig godt, og som jeg har fulgt siden før han kom til Norge. Vi kjenner personligheten hans, og det er en spiller vi følger med. Han har potensial, men har vært litt skadet i det siste, sier Bjarmann til Discovery.
Etter det Discovery kjenner til er det i all hovedsak er klubber i Eliteserien som har tatt kontakt angående Adams, som bare har kontrakt ut året.
Flo på sin side ønsker å beholde nigerianeren utover inneværende sesong.
– Vi er i samtaler om ny avtale. Akor blir hos oss, slik er det, sier Flo.
Flo vil ikke utelukke et salg, men da må det komme et veldig godt bud.
– I så fall må det være et bud vi ikke er i stand til å si nei til, forklarer Flo videre.

Utfordrende å selge nå

I tillegg til Akor Adams er også Sivert Mannsverk en ettertraktet mann. Unggutten mistet starten av sesongen grunnet en operasjon i ankelen, men er tilbake for fullt.
Også her merker Sogndal økende interesse, men Flo forklarer at de trenger Mannsverk i kampen om opprykk.
Likefullt er Flo klar over at begge spillerne, og flere andre på et eller annet tidspunkt skal videre.
– Det er vi klar over, og innstilt på, men det handler om timing. Det mest utfordrende i spillerlogistikk er å finne det mest gunstige tidspunktet for alle parter, og det å selge gode spillere nå, mens vi jakter opprykk, sier den tidligere Wolverhampton og Werder Bremen-spilleren mens han lar setningen henge.
Han forteller at det er mange ting som henger sammen rundt salget av de ettertraktede spillerne, og fokuset hans er at de skal trives og utvikles mens de er i Sogndal.
– Disse spillerne trives godt, og de brenner for Sogndal. Og så har vi en god og tett dialog med teamene rundt dem underveis, avslutter Flo.
OBOS-ligaen
Her fullfører Start comebacket på overtid i vill oppryksduell mot KFUM
I GÅR KLOKKEN 18:12
OBOS-ligaen
Sisteskansen med kjempebrøler: – Den gjør vondt
I GÅR KLOKKEN 17:25