Populære sporter
All sport
Vis alt

Start ydmyket Bryne: – En festkveld av de sjeldne

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 08/08/2022 klokken 21:11 GMT+2

I Kristiansand vartet Start opp med festfotball.

Se høydepunktene: Start valset over Bryne

Start - Bryne 6-0 (2-0)
Etter å ha scoret tre mål i de siste fire kampene, skulle Start for alvor finne målformen hjemme mot Bryne.
Én ble til to, to ble til tre, tre ble til fire, fire ble til fem og fem ble til seks.
Det endte med en suveren 6-0-seier, der Mathias Grundetjern scoret to, mens Eirik Schulze, Bjarni Mark Antonsson og nysigneringen Zakaria Sawo fant også veien til nettmaskene. Brynes Sondre Norheim ville også være med på festen, men dessverre for gjestenes del, satte han ballen i feil mål.
– Dette er i ferd med å bli en festkveld av de sjeldne for Start, sa Discoverys fotballeskpert Petter Bø Tosterud etter Starts femte scoring.
Resultatet gjør at Start fortsatt kan drømme om et opprykk denne sesongen. Sørlendingene ligger på 7. plass - plassen bak den siste plasseringen som gir playoff ved sesongslutt.
Siden Sandnes Ulf ikke klarte å vinne mot Skeid, er det nok noen i gult og sort som også har et håp om å komme seg opp på direkte opprykk. Start er sju poeng bak 2. plassen.
Bryne må på sin side se over skulderen. Det ser ut som at Skeid er i ferd med å finne formen, og Oslo-klubben - som ligger på 14. plass - har nå bare fem poeng opp til Bryne.

Bryne best i starten

Selv om det til slutt ble en svært komfortabel reise for hjemmelaget, startet det ikke så bra for Start. De 20 første minuttene var det Bryne som var det førende laget, og skapte flere gode muligheter til å gå opp i ledelsen.
Men istedenfor bortescoring, var det Start som skulle være effektive da sjansen først bød seg. Luc Mares fant Mathias Grundertjern med en strålende pasning i bakrom. Fra skrått hold klemte kantspilleren til, og fant nettmaskene med et prosjektil.
Scoringen satte fart i hjemmelaget, som kom mye mer med i banespillet den siste halvdelen av omgangen.
Zakaria Sawo fikk muligheten til å score sitt første for Start etter 34 minutter da han kom alene med Bryne-keeper Elias Hadaya, men den svenske målvakten vartet opp med en god redning.
Men det skulle ikke gå mange minuttene før han skulle få sitt første for Start. Fem minutter før pause var Bjarni Mark Antonsson rask i oppfatningen. Midtbanespilleren slo et tidlig frispark i bakrom, og der hadde Sawo startet. Angriperen forsøkte å runde keeperen, men lyktes ikke umiddelbart. Han plukket dog opp returen og fant veien mellom flere Bryne-spillere på streken.
Dermed stod det 2-0 til pause.

Kjørte på etter hvilen

Discovery fikk være med inn i Start-garderoben ved pause. Der sa Start-trener Sindre Tjelmeland at de var nødt til å true bakrommet.
Det skulle vise seg å gi resultater umiddelbart.
Det tok ikke mer enn drøye to minutter før Start økte ledelsen. Kristoffer Tønnessen kom seg fri på venstresiden og la inn mot Schulze. Norheim følte seg tvunget til å få en fot på ballen, men Bryne-spilleren var uheldig og satte ballen i eget mål.
Kvarteret ut i omgangen skulle Schulze tegne seg på scoringslisten. Igjen var Tønnessen aktiv på venstre. Backen fant Schulze, som kunne ha spilt ballen til Tom Strannegård på blank kasse. I stedet gikk han for avslutningen selv, og det var like så greit.
Skuddforsøket gikk via Hadaya og inn i mål.
Ydmykelsen skulle fortsette 20 minutter før slutt. Schulze fant Grundetjern i bakrom. Han rundet keeper og kunne enkelt trille inn hans andre og Starts femte for dagen.
På overtid fastsatte Antonsson resultatet da han stanget inn et hjørnespark.
Se pausepraten til Sindre Tjelmeland her:
picture

Se Starts pauseprat: – Ikke senk noe på intensiteten

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame