Populære sporter
All sport
Vis alt

Sogndal-ansatte samles etter hjertestansen

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 02/11/2021 klokken 15:46 GMT+1

Sogndal skal tirsdag samle ansatte og spillere i påvente av oppdateringer etter hjertestansen til Emil Pálsson mandag. Det er ikke klart når kampen skal spilles ferdig.

Sogndal-spiller Emil Pálsson kollapset under kampen mot Stjørdals-Blink mandag.

Foto: NTB

Pálsson falt om på Fosshaugane Campus etter 13 minutter i kampen mot Stjørdals-Blink mandag. Islendingen ble gjenopplivet på banen og fløyet til Haukeland universitetssjukehus like etter.
Tirsdag skal Sogndal samle ansatte og spillere i påvente av nyheter rundt 28-åringens tilstand, opplyser kontaktperson i klubben, Geir Inge Heggestad, til VG.
– Vi samler de ansatte nå. Så tar vi en prat om det som skjedde og hører hvordan folk har det. Vi skal være sammen, forteller han til avisen.
– Vi har ikke fått noen ny medisinsk status på Emil, annet enn at han var i live da han ble fløyet fra Sogndal til Haukeland i går kveld. Vi må være tålmodige og vente på en ny status, fortsetter Heggestad. Heggestad opplyser om at en oppdatering rundt Pálssons tilstand vil komme en gang tirsdag.
Etter episoden ble kampen stoppet. Norges Fotballforbund (NFF) er i dialog med Sogndal og Stjørdals-Blink om når kampen som ble stanset mandag, kan bli ferdigspilt.
Konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF sier til NTB at kampen skal startes opp igjen der den ble stanset, på stillingen 1-0 til Sogndal i det 13. spilleminutt.
Spillerne som var på banen da kampen ble stanset, skal også være på banen når den startes opp. Spillere som eventuelt ikke kan spille, må det trolig brukes et bytte for å erstatte.
– Vi har startet dialog med klubbene og ser på aktuelle datoer nå. Det kunne i teorien vært aktuelt å fortsette i går, men det overlot vi til klubbene, som ikke synes det var riktig, og det respekterte vi fullt ut, sier Fisketjønn.
– Vi lytter til klubbene, men vi har ikke veldig god tid. Denne kampen må avvikles før de to siste rundene. Vi går inn i en internasjonal periode, og hvis klubbene ikke må slippe spillere til landslagsoppdrag, kan det hende det løser seg veldig smidig i landslagspausen, sier Fisketjønn.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame