HamKam - Raufoss 2-1
HamKam kunne sikre et opprykk til Eltieserien med seier mot Raufoss hjemme på Briskeby hvis Jerv skulle tape hjemme mot Grorud og Fredrikstad skulle avgi poeng.
OBOS-ligaen
Imponert over egen klubb: – Bare å ta av seg hatten
3 TIMER SIDEN
HamKam gjorde jobben, Fredrikstad avga poeng, mens Jerv fikk med seg ett hjemme mot Grorud. Likevel betyr poengdelingen på Levermyr Stadion at HamKam så godt som er klar for Eliteserie-spill i 2022.
Jerv kan fortsatt utligne poengsummen til serielederne fra Hamar, men HamKam har et ekstra poeng i form av målforskjellen. Kjetil Rekdal sitt lag har +38, mens Jerv har +6.
Med tre kamper igjen å spille, ni poeng som skiller serielderne og 3. plassen og et HamKam med 32 plussmål mer enn Jerv, er det bare et utenkelig scenario som kan frata HamKam en plass i neste års Eliteserie.
Etter mandagens resultater var det ingenting som kunne stoppe kameratene fra Hamar å feire et etterlengtet opprykk.
– Enorm prestasjon hele sesongen. Du ser reaksjonen. Jeg har aldri vært med på det før. Det er fantastisk og jeg har ikke stemme igjen, sa en tydelig rørt Kjetil Rekdal til Discovery etter kampslutt.
Hva har vært det viktigste?
– Laget. En enorm innstilling, det er helt enormt. Jeg er utrolig stolt av dem, fortsatte HamKam-treneren.
En av sesongens OBOS-sensasjoner, Kristian Eriksen, lettet også på følelsene etter at dommeren blåste av kampen på Briskeby.
– Det er sånn jeg har drømt om fra jeg var liten gutt. Vi er oppe, jeg har ikke ord.
Hverken Kjetil Rekdal våget å drømme om direkte opprykk før årets sesong. Kjetil Rekdal hadde et håp om å kunne kjempe om en plass topp seks.
– Det var det jeg tenkte også. Vi kunne kanskje kjempe der, for vi hadde en bra høst i fjor, men at vi skulle ta det her nå er helt fantastisk, fortsetter midtbanejuvelen.
Se intervjuer med Rekdal, Eriksen og Jonas Enkerud her:

Rørt Rekdal hyller laget: – Aldri vært med på noe sånt

– Norges beste trener

HamKam har levert en fantomsesong i årets utgave av OBOS-ligaen. Hamar-klubben står med 60 poeng etter 27 spilte kamper og har kun tapt tre kamper i serien så langt. Daglig leder i HamKam mener Rekdal er «arkitekten» bak det grønnhvite godstoget.
Rekdal tok over et HamKam med brukket rygg etter en grusom sesongstart i fjorårets sesong, men allerede fra første dag klarte han å skape prestasjoner som ga poeng. Til slutt ble det en 9. plass i fjorårets sesong.
– Norges beste trener, kommer det kontant fra Bent Svele.
– For HamKam er han i allefall Norges beste trener. Han har hatt en spillergruppe som hører på ham og han er fantastisk å jobbe med. Han utfordrer meg, jeg utfordrer ham, vi utfordrer hverandre. Det er en god miks, fortsetter den daglige lederen.
Det er ikke mer enn fire år siden HamKam spilte i PostNord-ligaen. Nå har de rykket opp til Norges øverste divisjon for første gang siden 2008.
– Det betyr enormt mye å komme tilbake til det gjeveste selskap i norsk fotball. Vi føler vi hører hjemme der, og når vi har spilt så bra som vi har gjort i år, så har vi kvalifisert oss til å være der og da håper vi at vi kan gjøre mer enn å bare komme dit.
– Det ligger et godt fundament. Vi har vekket til live en fotballbegeistring på Hamar, så håper vi at vi fortsatt kan dra og rive i den sånn at vi står godt forberedt til de store lagene kommer på besøk neste år, sier en begeistret Bent Svele.

Daglig leder med klar tale: – Norges beste trener

Kammas kryptonitt

Selv om det kunne jubles for tre poeng og opprykk til slutt, var det ingen enkel oppgave som Kjetil Rekdal sine utvalgte stod overfor. På motsatt banehalvdel ventet laget som har vist seg å være HamKams kryptonitt i 2021.
Raufoss har vist seg som en vanskelig nøtt å knekke for ligalederne i OBOS-ligaen. De har møttes to ganger tidligere denne sesongen. Begge ganger har det endt med seier til Christian Johnsens menn med sifferne 2-1.
De skulle by på trøbbel nok en gang, for de gulsvarte fra Toten tok ledelsen også mandag kveld. I motsetning til tidligere kamper, klarte de grønnhvite serielederne og snu det til seier.

Sjansefattig førsteomgang – tre kjappe etter pause

Det var ingen sjansebonanza på Hamar de første 45 minuttene, men den største muligheten fikk hjemmelaget. Alexander Melgalvis traff tverrliggeren etter et hjørnespark i det 34. spilleminutt, men etter hvilen skulle tempoet skrues opp mange hakk.
Etter 52 minutter stanget Nicolai Fremstad bortelaget i ledelsen etter et hjørnespark, og nok en gang startet det å lukte poengtap for hjemmelaget.
Men det kan virke som at bortelagets scoring var det som trengtes for å våkne. Alexander Melgalvis fikk sin revansje sju minutter senere. I kjølvannet av et hjørnespark holdt hjemmelaget trykket oppe. Høyrebacken tok plass inne i feltet og stanget inn utligningen på Briskeby. Raufoss ønsket frispark i samme situasjon.
Like etter sendte Morten Bjørlo Briskeby til himmels. Midtbanespilleren mottok spillet på kanten av 16-meteren. På helvolley brant Bjørlo til. Ballen suste inn bak Ole Lauvli i Raufoss-buret.
Jonas Enkerud fikk en kjempemulighet til å øke ledelsen etter 68 minutter. OBOS-ligaens poengkonge kom seg fri i 16-meteren, men avslutningen fra skrå vinkel ble reddet på strek.
Dramaet på Briskeby var på ingen måte over. HamKam-stopper Steinar Strømnes fikk sitt andre røde kort etter 74 minutter.
Raufoss satte press på HamKam etter utvis ningen, og kom seg til flere gode sjanser, men marginene var ikke med Raufoss denne gang.

Nedtur i Grimstad – FFK med tap

FK Jerv kunne legge press på AaFK, som innehar 2. plassen i OBOS-ligaen med seier hjemme på Levermyr, men formlaget Grorud kjempet imot og tok med seg ett poeng tilbake til Oslo. Det ble målløst i Grimstad. Dermed kan Aalesund feste et ordentlig grep om den siste opprykksplassen med seier hjemme mot Start i kveldskampen.
Fredrikstad møtte Sandnes Ulf borte og fikk en drømmestart på oppgjøret etter et selvmål av Torbjørn Heggem. FFK gikk til pause med ledelse, men rett etter hvilen skulle innbytter Mathias Bringaker skape balanse i regnskapet. På overtid skulle vondt bli verre for Fredrikstad. 1-1 blir sluttresultatet i Sandnes.
Etter kveldens resultater topper HamKam tabellen med 60 poeng. Aalesund følger tettest med 51 poeng og en målforskjell på +23. Jerv er á poeng, men som sagt har de en langt verre målforskjell. Fredrikstad blir værende på 48 poeng.

Renner over for Landro: – Satan, nå må du følge med her!

OBOS-ligaen
– En grunn til at Oslo betegnes som en sovende fotballby
3 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Legger opp som 31-åring etter nedrykket: – Mine beste år i livet
6 TIMER SIDEN