30. mars 2019 har brent seg fast i minnet hos mange fotballinteresserte nordmenn. Det var klart for sesongstart i OBOS-ligaen, og opprykksfavorittene Aalesund og Start møttes til kamp.
To dager tidligere hadde det blitt opprettet en personalsak mot daværende Start-trener Kjetil Rekdal. I pressemeldingen stod det at Rekdal var ferdig som Start-trener, men kaoset hadde så vidt begynt.
OBOS-ligaen
KFUM-spiller hentes inn i U21-troppen: – Det er utrolig stort
25/09/2022 KLOKKEN 14:55
Kjetil Rekdal gikk ut og sa at han skulle lede laget mot AaFK, selv om styret hadde meldt at Joey Hardarson tar over til saken er oppklart.
Ingen visste hvem som skulle lede laget i serieåpningen.
Discovery-kommentator Amund Isaksen Lutnæs kommenterte kampen. Ikke overraskende husker han både kampen og dagene før sesongpremieren som om det var i går.
– Det er den mest absurde dagen jeg noen gang har hatt på jobb. Det var ingen som visste hvem som visste hvem som var hovedtreneren til Start, utenom kanskje en mann, Kjetil Rekdal, sier Lutnæs og legger til:
– Det var det store samtaleemne. Det var usikkerhet to dager før, det var usikkerhet én dag før og det var til og med usikkerhet da det var to minutter til kampstart. "Hvem er det som er treneren til Start?" Plutselig stod Kjetil Rekdal der og sang "Heltane fra Sørlandet".
Lutnæs rakk aldri å huke tak i Rekdal etter kampslutt. Det var det forsåvidt ingen journalister som gjorde. Etter tapet mot Aafk var Rekdals sitt sørlandske eventyr over.
– Det er ikke mulig å skrive det filmmanuset der, oppsummerer kommentatoren.
Tre dager etter den absurde situasjonen, var fotballprofilen ferdig i Start. Etter et ni timer langt møte kom klubben og Rekdal til enighet om å få avsluttet samarbeidet.
Kjetil Rekdal har vært ordknapp etter tiden hans i Start, men har sagt at han trodde trenerdagene hans i Norge var omme etter bruddet med Start.
– Da jeg var ferdig i Start, ble jeg gjort spedalsk i Fotball-Norge. Det traff ganske hardt. Jeg følte det ekstremt urettferdig og feil. Det eneste som var av interesse, var fra utlandet, sa han til VG i 2020.

Spår et offensivt hjemmelag

Nå kan Kjetil Rekdal få sin revansje. For første gang på over to år entrer han Sør Arena som trener. Denne gang på toppen av tabellen med sitt HamKam.
– Hvis ikke den kampen her betyr noe ekstra for Kjetil Rekdal, så skjønner jeg ingenting. Det her tror jeg betyr noe for han personlig, men ikke minst HamKam. Jeg tror Rekdal er såpass tøff i nøtta at han setter laget sitt øverst, og at det viktigste er at laget vinner, i hvert fall unngår tap. Det er masse ekstra motivasjon i kveldens kamp, sier Lutnæs.
Verre er det for Start. Sørlendingene har virkelig slitt i sesonginnledningen, og ligger bare poenget over nedrykksstreken etter ni seriekamper. Inn har Sindre Tjelmeland kommet, som har sagt at han vil tilføre laget en offensiv spillestil.
– Jo mer Tjelmeland får jobbe med dette Start-laget, jo mer vil det ligne et Tjelmeland-lag. Rekdal vil nok ligge trygt og kompakt med HamKam, eventuelt ta kontringer som de har vært flinke til, er Lutnæs sin spådom før avspark klokken 18.
Med så mye i potten og så mye historie, er det lov å forvente seg et aldri så lite fyrverkeri av en kamp på Sør Arena i kveld.
– Du får ikke en kulere inngang til en fotballkamp. Det er så utrolig mye å snakke om. Start med nok en helomvending spillemessig, Kjetil Rekdal tilbake på Sørlandet, Terje Marcussen inn som klubbdirektør, et hjemmelag som nesten er på nedrykk og et bortelag som kjemper i toppen. Det slår rett og slett gnister av den kampen i Kristiansand i kveld, avslutter Lutnæs.
OBOS-ligaen
Varsler intern evaluering: – Samarbeidet har ikke fungert optimalt
24/09/2022 KLOKKEN 16:50
OBOS-ligaen
Jakter flere rekorder: – Får prøve å lage historie
20/09/2022 KLOKKEN 14:59