Populære sporter
All sport
Vis alt

Prisdryss i Bergen – stakk av med årets trener og årets spiller

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 29/10/2022 klokken 17:28 GMT+2

Brann har vært suverene i årets OBOS-liga. Den sportslige suksessen viste seg også da prisene for årets trener og årets spiller på nivå to skulle deles ut.

Brann-duo vant kåringer: – Vært et godt stykke arbeid av alle sammen

Eirik Horneland har blitt kåret til årets trener i OBOS-ligaen, mens Mathias Rasmussen er årets spiller. Brann-duoen mottok prisen av fotballpresident Lise Klaveness etter at poengrekorden i OBOS-ligaen var et faktum.
For bergenserne har hatt en eventyrlig sesong etter fjorårets nedrykk fra Eliteserien. Det eneste nederlaget i ligaen kom borte mot Mjøndalen den 8. oktober.
– Jeg tenker det er en pris til hele klubben. Det har vært et godt stykke arbeid av alle sammen, og dette er et synlig bevis på det, sa prisvinner Horneland ydmykt til Discovery etter overrekelsen av trofeet.
Hovedtreneren var også full av lovord om den andre prisvinneren, Mathias Rasmussen.
– Han er en naturlig fotballspiller, og så er han en lagspiller. Jeg synes han har tatt voldsomme steg uten ball. Han kan også score og assistere, så det er herlig å ha han på laget.
Selv er lyngdølen glad for å stikke av med prisen, men vil i likhet med Horneland rette den største takken til egen klubb.
– Man vinner ikke individuelle priser i et kollektiv som ikke fungerer. Det har vært et fantastisk år for hele laget, og det er deres fortjeneste at jeg har fått så mange målpoeng og spilt så bra som jeg har gjort, poengterte Rasmussen.
Bård Finne klarte også å komme seg opp på 16 scoringer i OBOS-ligaen. Dermed deler han toppscorertittelen sammen med Stabæks Gift Emmanuel Orban, som stakk av med prisen for årets unge spiller.

– Soleklar vinner

Horneland har tatt mannskapet til utrolige 81 poeng. Dermed slo de rekorden til Aalesund fra 2019 med to poeng. Brann har også satt ny rekord når det gjelder antall scoringer på én OBOS-ligasesong. Den gamle rekorden tilhørte Bodø/Glimt med 83 mål fra 2017, mens Brann endte på spinville 95 mål.
– Han er en soleklar vinner. Av de tre prisene (årets unge spiller, årets spiller og årets trener), er det ingen som er mer fortjent enn Horneland, sier Discoverys fotballekspert Amund Isaksen Lutnæs.
Brann-treneren var nominert til prisen sammen med KFUM-trener Jørgen Isnes og Kongsvinger-sjef Eirik Mæland, men Lutnæs mener det ikke er noen tvil om at avgjørelsen er den riktige.
– Når de har scoret så mange mål og så mange poeng, så er det ikke mulig å gi prisen til noen andre. Likevel er det en kjempeprestasjon av de to andre.
Det har vært et enormt forventningspress på Brann før denne sesongen, men det startet ikke optimalt. Først røk de ut av cupen, før de startet OBOS-ligasesongen med to uavgjort på de fire første kampene.
Måten laget har taklet både press, samt klart å motivere seg gjennom hele sesongen, imponerer Lutnæs.
– Han har holdt laget på tå hev og ikke sluppet opp på gasspedalen i det hele tatt, selv etter opprykket. De har også smadret scoringsrekorden.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Her hylles «Mr. Stabæk»: – En mann som har gjort eventyret mulig

Fantomsesong

Som nevnt var det ikke bare Eirik Horneland det ble gjort stas på etter sesongens siste serierunde. Mathias Rasmussen har vært involvert i det meste offensivt for Brann denne sesongen.
Lyngdølen har imponert stort i rollen som høyre indreløper. Denne sesongen står han bokført med 15 mål og ti målgivende. Dermed topper han listen over målpoeng med 25 totalt.
– Mathias Rasmussen har levert en fantastisk sesong. Han har fått en perfekt rolle der han kan gå høyt i banen. Sørlendingen har et lekent touch og et øye for mål. Han har vært en veldig stor bidragsyter, sier Lutnæs.
De to andre nominerte var lagkamerat Sivert Heltne Nilsen og KFUm-spiller Robin Rasch.
Sett denne?
picture

Forklarer krisen i Sandnes Ulf: – Det påvirker oss alle

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame