Etter 94 mål på 316 kamper er det slutt på karrieren i toppfotballen for Kjell Rune Sellin. 31-åringen har valgt å legge skoene på hylla for å prioritere famile og jobb.
Det var Fosna-Folket som først meldte nyheten.
OBOS-ligaen
Flere profiler på flyttefot: Dette er de bekreftede overgangene i OBOS-ligaen
5 TIMER SIDEN
På Twitter takket Sellins siste klubb Strømmen ham av på følgende måte:
– Det var en fin melding å få. Det er jo veldig vemodig da, må jeg bare si. Iallefall med den responsen som har kommet. Det blir nesten enda tøffere når jeg leser alt. Men jeg er trygg på at jeg har tatt et riktig valg, sier Sellin til Eurosport.
– Du er jo bare 31 år – hva er grunnen til at du gir deg «allerede» nå, om det er lov å si?
– Nei altså, fysisk sett føler jeg at jeg kunne holdt på i noen år til. Men de som kjenner min situasjon og meg som person ellers, skjønner at det var vært et logistikk-kjør for å få hverdagen til å gå opp med fotballen, studier og familien. Det var en totalvurdering som lå til grunn for denne avgjørelsen.

Skulle bli RBKs nye superspiss

Sellin startet karrieren i Ørland, før turen gikk til Byåsen som 16-åring. I 2008 lå både Rosenborg, Molde og Bodø/Glimt langflate etter spisstalentet.
– Jo, det husker jeg jo veldig godt. Jeg er jo fra Ørlandet, og flyttet til Trondheim og spilte meg inn på Byåsen-laget. At jeg skulle ende opp i Rosenborg var egentlig ikke i tankene mine. Det hele gikk veldig fort – plutselig kunne jeg velge mellom de tre klubbene der. Valget falt meg veldig naturlig. Jeg hadde jo sett opp til RBK og fulgt dem fra jeg var bitteliten. Jeg ser tilbake på det som en veldig fin tid. Jeg føler meg veldig priviligert, sier Sellin.
Og det er spesielt ett minne fra tiden på Lerkendal som stikker seg ut: innhoppet mot Brann i 2010, hvor han scoret sine to første Eliteserie-mål for trønderne.
– Jeg scoret vel med min første berøring på ballen. Folk fikk jo bakoversveis og sjokk, spesielt venner og familie. Lerkendal var jo fullsatt og det var TV-kamp, så bare opplevelsen av å komme inn var syk. Å score to i tillegg – det er en følelse som ikke går an å beskrive. Iallefall når man er så ung og får slippe til.
Men Sellin ble aldri den nye stjernespissen som mange på Lerkendal hadde sett for seg.
– Jeg husker veldig godt at når jeg var i RBK så nøt jeg veldig god tillit under Hamrén. Så kom Nils tilbake og jeg var på utlån i Kongsvinger. Når jeg kom tilbake, så måtte jeg ta et valg: Bli i RBK, eller ta turen videre. Det var mulig utålmodigheten og rastløsheten tok overhånd, men jeg valgte jo å dra videre. Hva som kunne skjedd om jeg hadde blitt, blir jo bare spekulasjoner. Jeg angrer ikke på avgjørelsen.

Høy stjerne på kort tid

Etter årene i RBK var spissen innom Aalesund, Sandefjord, Sandnes Ulf og Fredrikstad, samt låneopphold i Kongsvinger og Hødd, før de to sesongene i Strømmen ble hans siste på toppnivå.
– Det virker som du fikk en høy stjerne i klubben på de to årene du var der?
– Ja alltså jeg har blitt veldig glad i klubben, både gjengen og Ole Martin (Nesselquist, hovedtrener, journ. anm.). De skal ha en stor del av æren for at jeg har fått spille fotball med tilrettelegging etc. Jeg er takknemlig og veldig glad for den tiden jeg har fått med dem, sier Sellin.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Skeid med sterkt bortepoeng mot Sandnes Ulf
EN DAG SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Syvmålsthriller mellom Åsane og Fredrikstad
EN DAG SIDEN