• Se Fredrikstad - Åsane fredag kl. 18 på discovery+
BERGEN / OSLO (Discovery):
– Vi har pratet i ganske lang tid. Vi har hatt flere gode samtaler. I starten var det en idé om at det kunne være mulig, så er det blitt mer og mer interessant underveis. Det er en klubb i spennende utvikling sportslig. Det er noen enorme fasiliteter her som gjør at det er mulig å ta nye steg. Det er en klubb som er familiær i sammensetninga. Det tiltaler meg, sier Kåre Ingebrigtsen (55).
OBOS-ligaen
Andre år på rad at de må i kvalik om en plass i OBOS: – Vi har noe der å gjøre
12 TIMER SIDEN
Fredag formiddag ble Ingebrigtsen presentert som ny sportssjef for Åsane, litt over tre måneder etter at han skilte lag med Brann.
– Jeg føler jeg har en del å bidra i sport og hvordan vi skal utvikle spillere. Samtidig har jeg masse å lære. Jeg føler jeg kan lære av Gorm (Natlandsmyr, daglig leder) og de andre i Åsane. Jeg kan få en bredere bakgrunn til å skjønne mer av fotball. Jeg har en ensidig bakgrunn som spiller og trener. Nå kan jeg prøve å bli en jævlig god sportsleder, fortsetter han.
Se intervju med Kåre Ingebrigtsen her.

Ingen planer om å utfordre storebror: – Vi er avhengige av at Brann driver godt

Derfor velger han bort treneryrket

Avtalen strekker seg ut 2024 i første omgang. Trønderen starter i jobben førstkommende mandag.
Discovery snakket med Ingebrigtsen da han ble koblet til Åsane-jobben. Da sa 55-åringen at planen var å ta mer hensyn til familien da han valgte sin neste jobb.
Det er én av grunnene til at han nå velger bort treneryrket.
– Jeg flyttet hit med familien med et langsiktig mål. Jeg har en kone som har en veldig ålreit og god jobb i Bergen. Jeg har en datter som trives godt på skole. Det gjorde at jeg var åpen for å bli. I samtaler med Åsane hørtes det veldig forlokkende ut. Jeg kan ikke være egoist og dra med familien overalt. Det er en tid for alt. Nå er det tid for å dyrke familien, sier Ingebrigtsen.
Se intervju med Gorm Natlandsmyr her.

– Gjør vi ting rett de neste åra, blir vi en klubb å regne med i norsk fotball

Fikk inn tips

Gorm Natlandsmyr, daglig leder i Åsane, forteller at Ingebrigtsen opprinnelig ikke var på listen over kandidatene til sportssjef-rollen, men at det kom inn et tips fra en tredjepart om at Ingebrigtsen var en mann de burde snakke med. Etter det første møtet mellom partene, ble det tent en gnist, sier den daglige lederen.
– Vi får inn en sterk fagmann. Han har vært med på noe som ingen av oss andre har gjort. Han har vært fotballspiller og -trener på øverste nivå. Det er en kompetanse vi ikke har, sier Natlandsmyr under presentasjonen.
– Som person har han mye energi og en væremåte som gjør at folk trives rundt ham, og faglig sett er han sterk. Som utviklingsklubb synes vi også det er spennende at han gjør et veivalg og går fra trenerjobb til sportssjefstilling. Sammen skal vi bidra til at Åsanes mål om å være en del av norsk toppfotball nås, utdyper han til klubbens hjemmesider.
Ingebrigtsen har tidligere vært hovedtrener for Ranheim, Bodø/Glimt, Rosenborg, Oostende, APOEL og Brann, i den rekkefølgen.
Sett denne?

Ekstremt krevende spilleforhold etter regnet: – En parodi

OBOS-ligaen
Bisarr ankelskade stopper Hammer: – Skruen sto ut av foten
17 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Imponert over egen klubb: – Bare å ta av seg hatten
I GÅR PÅ 20:17