Populære sporter
All sport
Vis alt

Huseklepp blir Brann-assistent: – En mulighet jeg ikke kunne si nei til

Håkon Brandsnes

Oppdatert 05/01/2022 klokken 10:21 GMT+1

Tidligere Brann-spiller Erik Huseklepp blir Eirik Hornelands assistenttrener, skriver TV 2.

Erik Huseklepp

Foto: NTB

  • Se storoppgjøret Barcelona - Real Madrid i den spanske supercupen torsdag 13. januar fra klokken 20:00 på MAX og discovery+
Det meldte TV 2 onsdag morgen. Klubben bekreftet nyheten kort tid etter. Huseklepp har skrevet under på en kontrakt ut 2023.
– Dette var en mulighet jeg følte jeg ikke kunne si nei til. Jeg har fulgt klubben siden jeg var liten, og vil mer enn alt at Brann skal lykkes. Om jeg blir vurdert til å kunne hjelpe til med det, vil jeg i hvert fall gjøre alt jeg kan for at vi skal lykkes, sier Huseklepp til TV 2.
Den tidligere Brann-spilleren har figurert som ekspert for kanalen og lokalavisen Bergens Tidende etter spillerkarrieren. Han erstatter Andrea Loberto i trenerteamet til Eirik Horneland. Lobertos kontrakt gikk ut ved nyttår.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Brann-spillerne knust: – Dette gjør jævlig vondt

– Forstår om folk er skeptisk

Huseklepp spilte under Horneland i Haugesund i 2017. Han tar også med seg erfaringene fra Branns nedrykk til nivå to i 2014.
– Neste sesong blir en kjempeutfordring fordi alle forventer at Brann skal rykke opp igjen på første forsøk. Samtidig kan jeg bruke det jeg lærte den gang jeg rykket ned. Vi vant ikke 1. divisjon, men vi ble nummer to og klarte å rykke opp, sier Huseklepp til TV 2.
Huseklepp tar også med seg noe trenererfaring. 37-åringen har nemlig vært spillende assistenttrener for FK Fyllingsdalen i 3. divisjon.
– Jeg er fersk som trener, men samtidig er det ganske lite jeg ikke har opplevd i Brann. Jeg har rykket ned, jeg har rykket opp, jeg har vunnet gull og jeg har vunnet sølv. Jeg kommer til å lære mye på veien, og jeg forstår om folk er skeptisk til min mangel på erfaring som trener. Men dette har jeg tro på, sier Huseklepp til Bergens Tidende.

– En sterk personlighet

Brann-trener Eirik Horneland sier til klubbens hjemmesider at han er glad for at han kan jobbe med Huseklepp igjen.
– Vi gleder oss veldig til å få Erik tilbake til SK Brann. Erik har en sterk personlighet og stor erfaring fra sin egen spillerkarriere. Han kommer inn med en offensivitet, godt blikk for spillet og veldig klare tanker om hva som kreves for å lykkes i SK Brann. Han vil gå inn og bli en viktig brikke for at vi skal få bygget et skikkelig godt lag i de kommende årene, sier Horneland til brann.no.
– Han vil være et godt supplement til teamet vårt rundt A-laget og han er en fotballklok og analytisk person. Han kjenner også klubben og byen bedre enn de fleste, sier sportslig leder i Brann, Jimmi Nagel Jacobsen.
Brann rykket ned til OBOS-ligaen etter et høydramatisk playoff-oppgjør mot Jerv. Bergenserne tapte på straffekonk etter at ble 4-4 etter ekstraomganger.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame