Populære sporter
All sport
Vis alt

Fredrikstad ansetter ny daglig leder

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 14/09/2022 klokken 12:28 GMT+2

Espen Engebretsen er ansatt som ny daglig leder i fotballklubben Fredrikstad. Han er dermed tilbake i klubben han spilte for fra 1982 til 1992.

FFK supportere under 1. divisjonskampen i fotball mellom FFK og Start på Fredrikstad Stadion

Foto: NTB

Det ble kjent på en pressekonferanse onsdag.
Engebretsen takket for seg som daglig leder i Sarpsborg 08 tidligere i år etter tolv år i ulike roller. Han tiltrer torsdag.
– Det er godt å være tilbake i Fredrikstad Fotballklubb, og jeg håper jeg kan gi noe tilbake til klubben jeg var i hele min karriere, sier Engebretsen.
Joacim Heier har de siste sesongene vårt både daglig leder og sportssjef i FFK. Han skal nå kun ha den sistnevnte rollen.
– Selv om sesongen har blitt annerledes enn vi så for oss, rokker ikke det ved målet om å ta klubben tilbake til øverste nivå, sa styreleder Jostein Lunde onsdag.

Johansen-avgang

FFK offentliggjorde mandag kveld at samarbeidet med trener Bjørn Johansen ble avsluttet med umiddelbar virkning. Bakgrunnen ble oppgitt å være svake sportslige resultater over tid.
– Vi håpet i det lengste å se en positiv utvikling, men etter en så lang periode med sviktende prestasjoner og resultater, ser vi behovet for en endring. Vi takker Bjørn for innsatsen i FFK i nesten fem år, vi har hatt mange flotte og minnerike øyeblikk sammen og ønsker han masse lykke til videre i karrieren, sa Lunde da.
Johansen ble ansatt i FFK i 2018 som assistent for Per-Mathias Høgmo. I 2019 tok han over som hovedtrener.
Fredrikstad ligger på 12.-plass i 1. divisjon seks runder før sesongslutt. Sju av de ni siste kampene har endt med tap. Søndag ble det 1-2-nederlag for Sandnes Ulf.
Neste kamp er mot Skeid lørdag.
Fredrikstad har sju poengs luke til Skeid på kvalikplassen på tabellen. Med tap i det kommende oppgjøret lagene i mellom kan nedrykksfaren for alvor bli en realitet i klubben.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame