• Se Start - Mjøndalen mandag klokken 18:00 på discovery+
– Draktene er tatt til gissel av Norsk Gjenvinning og vi får de tilbake når vi har nådd et mål på 50 prosent gjenvinning på stadion, forklarer daglig leder i Mjøndalen Berenike Wulfsberg overfor Drammens Tidende.
Mandag spilte nemlig Mjøndalen sin første seriekamp etter nedrykket i fjor høst. Kampen mot Kongsvinger endte 1-0 etter scoring av Martin Rønning Ovenstad, i det som var et grønnkledd hjemmelag for anledningen.
OBOS-ligaen
Samlet spillergruppe sier nei til minstelønn
I GÅR PÅ 12:02

Resirkulering

Og grunnen til draktendringen er langt viktigere enn tre poeng.
I pausen mellom Kongsvinger og Mjøndalen presenterte nemlig MIF nettsiden brunframtid.no, som skal få klubben til å bli enda mer miljøvennlig. Den konkrete planen er å øke resirkuleringsnivået på Consto Arena fra null prosent, som det er nå, opp til 50 prosent. Det har derfor kommet splitter nye sorteringskontainere på arenaområdet.
«MIF setter bærekraft på agendaen, og vi skal gjøre mer enn å bare snakke om det. Sammen skal vi få samme standard som en normal, norsk husholdning», står det i statuttene.
I tillegg til resirkuleringsmålet, har MIF også valgt seg ut noen av FNs bærekraftsmål som de skal imøtekomme.
Se høydepunktene fra kampen mellom MIF og KIL her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene fra OBOS-åpningen mellom Mjøndalen og Kongsvinger

Skal «gjenvinne» drakten

Slik Berenike Wulfsberg forklarer i sitatet helt øverst i saken, så får ikke klubben tilbake de vante brune draktene før de har nått 50 prosent-målet.
Nå skal de rett og slett gjenvinne drakten, i ordets rette forstand.
– Dugnadsånden står sterkt i klubben vår, og vi håper at vi med dette tiltaket kan spre kunnskap og inspirere lokalsamfunnet gjennom å oppfordre til handling. Det er ingen hemmelighet at vi har brune hjerter, og nå må vi gå sammen for å gjenvinne drakta, sier salgssjef Morten Sørlie til egen klubb.
– Vi må ta bedre vare på miljøet. Vi må tenke fremover. Og ikke minst så må vi resirkulere. Når får vi spille i brunt igjen? Det er opp til klubben og bygda, fortsetter han.
De grønne draktene er også laget i resirkulert stoff, skriver DT.
I mai skal Mjøndalen også bytte ut kunstgresset på Consto Arena til en mer miljøvennlig variant. Det nye dekket skal være helt uten granulat, noe som reduserer plastmengden med hele 79 tonn. Det skriver Eikerbladet.

Gauseth oppsummerer: Strømbrudd, krampetrøbbel og kjempetabbe

OBOS-ligaen
Kommunen «berger» klubben, men faren er ikke over: – Skal jobbe iherdig
28/06/2022 PÅ 15:33
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann stormer videre
27/06/2022 PÅ 18:46