Det var i midten av november at den tidligere Chelsea-spissen ble presentert som Sogndals nye hovedtrener. Flo har etter spillerkarrieren hatt flere forskjellige roller i Chelsea, men 1. januar vinket han farvel til London for å ta fatt på Sogndal-jobben.
I den anledning har Chelsea publisert en lang artikkel om Flo på sine hjemmesider der 48-åringen hylles av sine tidligere kollegaer.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Mjøndalen-toget dundrer videre – vant mot Sandnes Ulf
23/05/2022 PÅ 19:24
Keeperlegenden Petr Cech, som også returnerte til Chelsea etter at han la opp som spiller, er én av dem.
– Han har vært en flott tjener for klubben som spiller, deretter trener i akademiet og sist som en del av lånedepartementet. Spillerne elsket å jobbe med ham. Han er en bemerkelsesverdig mann og menneske. Du ser sjelden noen som jobber så hardt som ham, men som også er så ydmyk og flott å være rundt, sier Cech.
  • Onsdag 12. januar: Se storoppgjøret mellom Barcelona og Real Madrid i den spanske supercupen på MAX og discovery+ fra kl. 20!

– Ikke lett å gi slipp på ham

Flo har de siste åra hatt ansvaret for å følge opp Chelsea-spillerne som er på utlån i andre klubber. Dermed har han hatt et spesielt ansvar for spillere som Mason Mount og Reece James, stortalenter som har utviklet seg til å bli nøkkelspillere for både Chelsea og det engelske landslaget.
– Vi kommer definitivt til å savne ham, men vi ønsker ham alt det beste. Forhåpentlig vil dette steget, som han har alltid ønsket å ta, gå bra for ham. Han vil alltid være en del av Chelsea-familien på grunn av hans historie i denne klubben, sier Cech.
Carlo Cudicini, som både spilte med Flo og jobbet med ham i klubbens lånedepartement i seinere tid, omtaler Flo som en person man alltid kan stole på.
– Vi kommer til å savne ham hundre prosent. Jeg vet dette er en stor mulighet for Tore. Han har alltid pekt seg ut trenerjobben, og dette er en stor mulighet for ham til å jobbe for klubben han spilte for. Det er ikke lett å gi slipp på ham, for jeg vet hva han kan gi oss, men jeg forstår at dette er en mulighet han måtte gripe. Vi alle støtter ham, sier Cudicini.

Var tidenes største Chelsea-salg

Flo kom til Chelsea sommeren 1997, 24 år gammel. Tre år senere, 50 mål og 163 kamper rikere, ble han klubbens største salg på det tidspunktet da han gikk til Rangers i 2000.
Summen på 160 millioner kroner gjorde han også til tidenes dyreste nordmann. Den rekorden hadde Flo i 17 år, frem til Mohamed Elyounoussi gikk fra Basel til Southampton.
I 2012 la Flo opp som spiller, og deretter returnerte han til Chelsea.
– Dette er en av de veldig få jobbene som kunne friste meg til å si opp den jobben jeg har i Chelsea, sa Flo da han ble presentert som Sogndals nye hovedtrener.
– Fra første stund var det interessant at Sogndal ville snakke med meg. Samtidig har jeg etablert et liv i England med en jobb jeg har blitt veldig glad i. Så jeg visste at jeg måtte ofre det. Men til slutt ble det avgjørende at jeg ønsker å prøve meg som hovedtrener. Det er en drøm jeg har hatt noen år nå. Jeg kjenner forholdene, klubben og potensialet godt, og er glad for at jeg tok den avgjørelsen, fortsatte han.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: KFUM-debutant matchvinner mot Kongsvinger
23/05/2022 PÅ 19:07
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Tønne reddet Ranheim-poeng på overtid mot Start
23/05/2022 PÅ 19:07