Populære sporter
All sport
Vis alt

Fjerde strake borteseier for Stabæk – kapteinen fraktet til sykehus

Vegard Kjøllmoen Steien

Publisert 22/05/2022 klokken 17:02 GMT+2

Det har gått tungt for Eirik Kjønø og Stabæk hjemme på Nadderud, men på bortebane har det vært en annen historie. Nok en gang leverte de varene på fremmed gress.

Simen Wangberg

Foto: Eurosport

Raufoss - Stabæk 0-4 / Sogndal - Åsane 2-3
Stabæk var avhengige av tre poeng borte mot Raufoss søndag ettermiddag for å henge med i toppen av OBOS-ligaen. Heldigvis for de blåblå var det nok en bortekamp som ventet.
Klubben har vært iskald på eget gress, men borte har Kjønøs mannskap vært bunnsolide. Mot Raufoss var det intet unntak.
Etter 33 minutter fant venstrebak Victor Wernersson høyreback Sturla Ottesen. 20-åringen kom i stor fart og hamret inn dagens første scoring på Toten.
Rett etter hvilen skallet Simen Wangberg og Markus Aanesland hodene sammen. Det gikk verst ut over Stabæk-kapteinen, som lå nede i flere minutter for medisinsk tilsyn. Ambulansen kom kjørende inn på banen og Wangberg ble fraktet til sykehus. Før han ble båret inn i ambulansen ga han en betryggende tommel opp til lagkamerater og bortesupportere.
Discovery har også vært i kontakt med Stabæk som sier at det dreier seg om en smell i hodet, men at det ikke er noe alvorlig.

To mål på to minitter

Selv uten kapteinen holdt Stabæk unna. Ti minutter før slutt vant Kornelius Normann Hansen ballen på Raufoss sin banehalvdel. Angriperen gjorde alt selv og sendte både Stabæk og bortefansen til himmels med et skudd fra kanten av 16-meteren.
De tilreisende tilskuere hadde så vidt rukket å fyre opp blussene før kampens tredje scoring var et faktum.
Oliver Edvardsen kom seg fri på høyresiden. Inne foran mål ventet nok en gang Normann Hansen, som fikk en enkel jobb med å spasere inn sin andre scoring på to minutter.
Stabæk fortsatte å trykke på videre. På grunn av skaden til Wangberg ble det lagt til hele elleve minutter. Det ga Stabæk muligheten til å pynte ytterligere på resultatet.
Fredrik Krogstad skjærte seg inn i banen fra venstre. Med høyreslegga dundret han inn Stabæks fjerde på Toten.
Ydmykelsen av Raufoss ble komplett da Normann Hansen var på vei gjennom like etter. Ti minutter på overtid bestemte en frustrert Nicolai Fremstad for å klippe ned Stabæk-spilleren som bakerste mann. Raufoss-spilleren pådro seg med det et soleklart rødt kort.
En komfortabel 4-0-seier føyer seg inn Så langt i sesongen har Stabæk hjemme og Stabæk borte fremstått som to forskjellige lag. På bortebane står bæringene med 12 av 12 poeng, mens hjemme på Nadderud har Stabæk fortsatt til gode å vinne denne sesongen. Etter tre spilte kamper på eget gress, står Stabæk med fattige to poeng.
Den bunnsolide borteformen gjør dog at Stabæk henger med i kampen om opprykksplassene. Klubben står med 14 poeng etter sju kamper. Mjøndalen topper tabellen med sine 19.

Årets første trepoenger for Åsane

Saftkokerne fra Sogndal har hatt en god start på sesongen, og søndag ettermiddag startet det også bra for Tore André Flos mannskap.
Rett før kampuret bikket 20 fikk hvittrøyene kampens første nettkjenning. Stjerneskuddet Sondre Ørjasæter kom seg fri på venstresiden. Åsane fikk klarert, men utenfor 16-meteren plukket Axel Kryger opp ballen. 24-åringen dro til med høyrefoten og sendte ballen inn bak Idar Lysgård i Åsane-buret.
Åsane skulle slå tilbake etter halvtimen. Gjestene fra Bergen vartet opp med fine kombinasjoner, som til slutt resulterte i at Ryan Doghman ble spilt alene gjennom.
Utligningen ga Åsane blod på tann. Seks minutter senere skulle Jonas Eide Vågen vise fram skuddfoten. Fra kanten av 16-meteren fikk Åsane-spilleren drømmetreff. Et prosjektil fra høyrefoten fløy inn i det lengste krysset.
Gjestene kunne ta med seg ledelsen inn i garderoben, men det ble en kortvarig glede for bergenserne.
Tre minutter ut i den andre omgangen skulle Sogndal sørge for balanse i regnskapet. Et innoverskrudd hjørnespark fra lånesoldat Ulrik Mathisen fant pannebrasken til Martin Ove Roseth. 23-åringen hadde få problemer med å stange inn utligningen.
I det de fleste nok spådde at Sogndal skulle trykke på for tre poeng, var det i stedet gjestene som skulle gå opp i ledelsen på ny. Senai Hagos satte inn Åsane sitt tredje mål for dagen fra skrått hold.
Sogndal presset på i sluttminuttene, men det holdt til tre kjærkomne poeng for Åsane, som med det gjør et byks oppover på tabellen. Bergenserne er nå oppe på 12. plass med seks poeng.
Se Jonas Eide Vågens drømmescoring her:
picture

Vanvittig Åsane-suser på Fosshaugane

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame