Populære sporter
All sport
Vis alt

Ferdig som hovedtrener: – Noe måtte gjøres

Oppdatert 03/10/2021 klokken 15:59 GMT+2

Arild Sundgot og Ull/Kisa har bestemt seg for å gå hvert til sitt. Etter en historisk dårlig rekke, mener Discoverys ekspert at avgjørelsen om å kvitte seg med Sundgot som hovedtrener er forventet.

Arild Sundgot.

Foto: NTB

Arild Sundgot trener ikke Ull/Kisas A-lag ut årets sesong i OBOS-ligaen.
Det skriver klubben på egne hjemmesider søndag ettermiddag.

– Ikke ute etter å finne syndebukker

– Det er aldri gøy når fine folk må gå fra jobbene sine, men det har vært en ganske enkel og grei prosess. Han var enig i at noe måtte gjøres. Det var ikke noe brutalt møte der vi var ute etter å finne syndebukker. Det var en konstruktiv prat mellom klubb og trener, og vi skilles som venner, sier Andreas Aalbu til Discovery.
Discoverys ekspert er ikke overrasket over avgjørelsen.
– Det er en ventet avgjørelse etter sju strake tap. De er inne i en historisk rekke med dårlige kamper og da må det nesten gjøres noe, sier Amund Lutnæs.
– Nå handler alt om å overleve. De er på god fart mot PostNord, legger eksperten til.
Andreas Aalbu informerer om at Sundgot ikke fortsetter i en annen rolle i klubben, men at han er hjertelig velkommen senere om han ønsker det.
– Alle er glade i Arild, så hvis det begynner å krible hos han etter noen uker, skal vi finne en mulighet inn mot junior- og rekruttlag ut året, sier den daglige lederen.

Vil ha ny trener på plass snart

Amund Lutnæs tror Ull/Kisa nå henter inn en erstatter utenfra, og ikke lar assistent Jonas Solbakken ta over som hovedtrener.
– Jeg tror ikke de dytter opp assistenten. Vil tro at de henter inn en pragmatisk trener og at de tenker kortsiktig. Det er nok mange som er interesserte i jobben. Det er en kjempeattraktiv klubb, der man kan gå inn og redde klubben fra nedrykk, sier han.
Aalbu forteller til Discovery at de satser på å få på plass en en ny trener tidlig neste uke.
– Vi ser etter en korttidsløsning, men som kan bli lang. Da vi gikk for Arild, ønsket vi litt ro etter at Tjelmeland dro. Vi ønsket å bruke god tid på å finne riktig mann til årene som kommer, men nå får vi ikke det. Nå er det bare et fokus: Å berge plassen, understreker han.

– Takknemlig

Sundgot tok over hovedtreneransvaret etter at Sindre Tjelmeland tok over Start i sommer.
– Jeg var veldig takknemlig for muligheten da jeg fikk den, så kjennes det utrolig tungt med den perioden laget nå har vært gjennom. Alle i og rundt laget trenger gnist og energi for å snu dette og jeg håper virkelig man klarer å få det til, sier Arild Sundgot til egen klubb.
Ull/Kisa står med 22 poeng på 22 kamper, og ligger foreløpig på en 14. plass (kvalik).
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame