Elmi (20) drar allerede fredag morgen til Djibouti for å spille kvafisering til Arab Cup med A-landslaget til Somalia. Venstrebacken har spilt for de gulkledde hele karrieren, bortsett fra en sesong på ultån hos Moss i PostNord-ligaen i fjor. Nå har Elmi skrevet seg inn i historiebøkene til Grorud, og er deres første A-landslagsspiller.
– Det er bare å gratulere Somalia med et godt valg og vi er veldig glade på hans vegne. Han er en lokalgutt og spilt for klubben siden han var seks år, så det gleder jo mest, sier Grorud-trener Aksel Bergo til Discovery.
OBOS-ligaen
Flere profiler på flyttefot: Dette er de bekreftede overgangene i OBOS-ligaen
5 TIMER SIDEN
– Nå kjenner ikke jeg demografien i Groruddalen og etnisiteten som bor i området alt for godt, men jeg vil tro at folk er stolte, legger Bergo til.
Grorud IL er også stolte.
– Det er utrolig morsomt og en milepæl både for Saadiq og oss. At han får muligheten til å prøve seg på denne arenaen er spennende og motiverende for oss alle. Ikke minst er det fortjent. Saadiq har utviklet seg mye som spiller. Samtidig er det litt ekstra gøy, ettersom han har vært i klubben hele karrieren, sier sportssjef Jon Ole Reinhardsen til Akers Avis Groruddalen.
Elmi har kun fått ett innhopp i OBOS-ligaen med Grorud i år, som var sist borte mot Raufoss. Da vant de 4-2.
– Han har alt å vinne. Han er fortsatt en ung spiller som konkurrerer i OBOS, men det vil ikke forundre meg veldig om han i løpet av de nærmeste sesongene vil bli en etablert skikkelse i toppfotballen, sier Bergo.
Grorud ligger på en femteplass på tabellen, med to kamper vunnet mot Raufoss og Strømmen, en uavgjort mot HamKam og et tap borte mot Ranheim.

– Helt annet miljø

Det var da Elmi spilte for Moss, at det Somaliske landslaget fattet interessen.
– De har kanskje sett et potensiale i meg, og jeg vet de har et mål om å få yngre spillere på landslaget deres. De må jo ha sett noe de liker, sier Elmi til Discovery.
Noe av det Elmi tror Somalia synes er interessant med hans spillerstil, er at han er en venstreback med bra driv og mulighet til å spille flere posisjoner på banen.
– Når man først får denne muligheten så tar man den. Det er spesielt, fortsetter 20-åringen.
Så du denne?

Gir terningskast -1: – Helt ubegripelig

– Det er en stor ære å presentere moderlandet og jeg gleder meg masse. Det er og en fin mulighet til å vise meg frem på en internasjonal arena.
– Du har ikke fått spilt så mye i år. Hva tenker du om det?
– Det er jo noe å tenke på, men jeg håper å komme tilbake som en bedre fotballspiller. Vi har vært veldig gode i fire kamper på rad nå, men jeg skulle selvfølgelig ønske at jeg hadde fått spilt mer. Men forhåpentligvis jevner det seg ut i løpet av sesongen.
Elmi er også fullt klar over at samlingen kan åpne nye dører. Forsvareren tar ikke flyet tilbake før 22 juni, og første kvalik-kamp blir mot Oman to dager før.
– Det er jo noe helt nytt. Man gru-gleder seg litt, og det er et helt annet miljø der. Der er ikke likt som i Norge, her møter jeg folk fra mitt land. Det blir spennende å se hvordan garderobekulturen er der.

Strømmens A-landslagsspillere

Også hos Strømmen er det spillere som dro denne uken på A-landslagssamling. Keeper Clement Twizere Buhake (24) for Rwanda og Willian Pozo-Venta for Cuba. For førstnevnte så er det første gang på samling. Pozo ble for første gang kalt inn for Cuba i fjor, og fikk sin debut i går fra start i kvalifiseringskamp til VM mot De Britiske Jomfru-øyer
– Det er stas det, først og fremst for gutta selv. Det er muligheter vi unner begge to, og at de får de erfaringene og. Det er stort for Strømmen å ha spillere på landslag. Vi er ikke den største klubben, men at vi har spillere som får oppleve de internasjonale arenaene sitter i veldig, sier Strømmen-trener Ole Martin Nesselquist til Discovery.

– Bedre straffespark er faktisk ikke mulig

OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Skeid med sterkt bortepoeng mot Sandnes Ulf
EN DAG SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Syvmålsthriller mellom Åsane og Fredrikstad
EN DAG SIDEN