Populære sporter
All sport
Vis alt

Dårlig nytt før årets siste kamp: Kapteinen ute og nøkkelspillere usikre

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 26/10/2022 klokken 21:00 GMT+2

Lørdag ettermiddag har Brann planer om å avslutte med stil på eget gress, når de tar i mot KFUM Oslo i en ren toppkamp i OBOS-ligaen. Men festen kan gå uten flere nøkkelspillere.

Mathias Rasmussen (stående) og Sivert Heltne Nilsen.

Foto: NTB

  • Se Brann - KFUM Oslo lørdag fra klokken 14:55 på discovery+ og Eurosport Norge!
OBOS-ligaen 2022 går mot slutten. Brann har vært suverene fra start til slutt, og lørdag ettermiddag kan bergenserne krone sesongen med poengrekord og hjemmefest på Brann stadion.
På motsatt banehalvdel står KFUM Oslo, som på sin side kjemper om den svært viktige tredjeplassen bak Stabæk.
Kåffa har derimot fortsatt en teoretisk mulighet for å ta andreplassen foran Stabæk, men da er nok profetene fra Ekeberg nødt til å håpe på et mirakel. Kåffa må nemlig ta igjen en målforskjell på 16 for å passere gjengen fra Stabæk.

Profiler usikre

Om det ikke blir enklere for Oslo-laget på Stadion lørdag ettermiddag, så er det iallfall et slag i trynet for hjemmelaget at kampen ser ut til å gå uten flere at Branns største profiler.
Onsdag skriver Bergens Tidende at kaptein Sivert Heltne Nilsen ikke spiller årets siste seriekamp grunnet et planlagt medisinsk inngrep. Også poengspiller Mathias Rasmussen er høyst usikker grunnet en mindre skade.
– Sivert og Mathias har vært bautaer i laget som har vært tryggheten og limet i laget. Det blir spennende å gå inn i en kamp uten de to, sier Eirik Horneland til lokalavisen.
Ruben Kristiansen er syk og har ikke trent for fullt denne uken.

Ny kontrakt

Mens både Ruben Kristiansen og Sivert Heltne Nilsen spilte hele kampen mot Fredrikstad sist runde, var ikke Mathias Rasmussen med i troppen.
Også Mathias Dyngeland spilte hele kampen mot FFK. Sisteskansen skrev onsdag ettermiddag under på en ny avtale med Brann.
Kontrakten strekker seg ut 2025, skriver klubben på sine hjemmesider.
– Jeg trives veldig godt her, og det vi holder på med som klubb er det veldig spennende å være med på. Vi har utviklet oss gjennom året, og jeg ser veldig frem til å være med videre i Eliteserien, sier sisteskansen til egen klubb.
Også Mathias Rasmussen nærmer seg ny kontrakt med seriemesterne. Mannen med 15 mål og ti målgivende pasninger på 27 kamper for Brann denne sesongen ser dermed ut til å bli en viktig brikke for Brann i Eliteserien neste år.
Etter kampen i Bergen lørdag skal Dyngeland og resten av Brann-spillerne løfte pokalen som et bevis på at de er vinnere av OBOS-ligaen 2022.
Så du denne?
picture

Forklarer krisen i Sandnes Ulf: – Det påvirker oss alle

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame