Veteranen fikk 24 kamper og scoret fem mål i fjorårets sesong. Denne sesongen er det blitt med drøye 45 minutter på banen.
Det er én av grunnene til at Jo Nymo Matland og HamKam har besluttet å skille lag et halvt år før kontrakten egentlig gikk ut.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Skeid med sterkt bortepoeng mot Sandnes Ulf
12 TIMER SIDEN
– Det har ikke gått helt som jeg håpet med spilletid. Og da med min private situasjon ble dette et for stort offer for meg. Den siste tiden har det gått ut over min motivasjon. De siste dagene har vi pratet sammen og blitt enige om dette, sier 34-åringen til Hamar Arbeiderblad.
Saken fortsetter under videoen.

Her avbryter Fagermo intervjuet med Berisha

– Ingen dramatikk

Den tidligere AaFK- og Tromsdalen-spilleren holder nemlig på med studier ved siden av fotballen og pendler fra Oslo til Hamar.
At det sliter på motivasjonen, forstår sportssjef Espen Olsen godt.
I vår hentet klubben inn tidligere VIF-back Rasmus Lindkvist. I tillegg har ungdomsproduktet Davod Arzani tatt steg, sier Olsen.
– Dette er vi blitt enige om. Vi prater jo med spillerne underveis hele tiden. Det ligger ingen dramatikk bak dette. HamKam er strålende fornøyd med det Jo har levert, gjennom både høstsesongen i fjor, under Gaute Helstrups ledelse, og sånn han har bidratt utenfor banen med sitt kloke fotballhode, forteller Olsen til HA.
Saken fortsetter under videoen.

Gikk rasende av banen og leverte tirade etter tapet

Usikker på fremtiden

Det gjør at Matland avslutter HamKam-karrieren med 40 kamper, åtte mål og ti målgivende fra en vekslende tilværelse som vingback og back.
Hva han tenker å gjøre videre, vet 34-åringen ikke.
Matland har tidligere spilt for Tromsø, Tromsdalen, Sarpsborg 08, Aalesund, Royal Antwerp, Sporting Hasselt og Brattvåg.
Kjetil Rekdals HamKam står med 11 poeng etter fem kamper. Fredag klokken 20.00 gjester de serieleder Fredrikstad. Kampen ser du på Discovery+.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Syvmålsthriller mellom Åsane og Fredrikstad
12 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Nytt tap for tabelljumbo Grorud
12 TIMER SIDEN