Ansettelsen bekreftes på Groruds hjemmeside.
Bergo kommer fra jobben som seniorrådgiver i Norges Fotballforbund.
OBOS-ligaen
Signerte for Lillestrøm i vinter – nå er han klar for Kongsvinger
12/08/2022 KLOKKEN 12:02
Mandag ettermiddag møtte han spillerne for første gang. Grorud-treneren snakket med Eurosport.no like etter lagets første økt under ny trener.
– Det var kjekt. Det er mye talent på sidelinjen og på banen, sier Bergo til Eurosport.no.
Bergo erstatter Kjønø. Sistnevnte ble nylig assistenttrener i Stabæk.
– Jeg velger å gå til Grorud fordi det er noen kvaliteter her. Jeg skal ikke endre så mye. De kan bare spille fotball som de alltid har spilt. Det som er godt nok skal de få lov til å fortsette med, så skal jeg prøve å justere med det jeg kan som de ikke kan, sier Bergo.

Lært mye av Smerud

Treneren har tidligere jobbet i klubber som Ski IL, Follo FK, Kolbotn og senere hatt jobb i NTF. Han var assistenttrener på U21-landslaget ledet av Leif Gunnar Smerud i perioden 2014-2018.
De siste to årene har han jobbet i NFF med klubbutvikling.
– Jeg kjenner dette nivået ganske bra. Leif Gunnar er en veldig flink leder og en utrolig dyktig fotballtrener. Jeg har lært mye av han, sier Bergo.
– Det er langt flere likheter mellom Grorud og U21-landslaget enn man skulle tro, sier han.
Det er kun en måned til seriestart. Det vil dermed bli noen hektiske uker for den nyansatte treneren.
– Det handler om fort å få Grorud, gutta og alle som er rundt under huden slik at vi kan begynne å gjøre hverandre så gode som mulig. Det er først og fremst det jeg vil være opptatt av de 30 dagene. Det er en maraton, ikke en sprint, minner han samtidig om.

– For tidlig å konkludere

Grorud klarte å berge kontakten etter en dramatisk avslutning på OBOS-ligaen. Bergo mener det er for tidlig å snakke om hva som er målet denne sesongen, men sier han ønsker at Grorud skal være på et bedre sted enn i dag den dagen han forlater klubben.
Umiddelbart varsler han ingen formasjonsendringer, men drar en sammenligning til sjakkverden ved at man hele tiden må være fleksibel og ikke bare kan spille det samme partiet uavhengig av motstander.
– Tallkombinasjoner er for tidlig å konkludere på, sier han.
Grorud har vært kjent for å gi unge spillere muligheten og dermed være en talentfabrikk. Forrige sesong gikk blant annet Elias Hagen til Bodø/Glimt.
Den profilen skal videreføres, samtidig som han understreker at det skal kombineres med å være en del av norsk toppfotball hvor det skal vinnes.
– Grorud har en klar identitet rundt spillerlogistikk. Det har med økonomi og ressurser å gjøre. Profilen er knyttet til at vi skal sørge for at ungdommene kan se hvor gode de kan bli, sier han.
OBOS-ligaen
Eliteserie-spiller klar for Grorud
11/08/2022 KLOKKEN 13:59
OBOS-ligaen
Henter nordmann fra Feyenoord
09/08/2022 KLOKKEN 17:39