Hamarkameratene

Dom: 8
OBOS-ligaen
Signerte for Lillestrøm i vinter – nå er han klar for Kongsvinger
12/08/2022 KLOKKEN 12:02
Vurdering:
Sesongen i fjor holdt på å ende med nedrykk, men Kjetil Rekdal kom inn og reddet hele klubben. Avsluttet sesongen positivt, det håper de å dra med seg inn i denne sesongen. Har i vinter hentet flere kvalitetsspillere i forsvar og på midtbanen. Men hvem skal score målene til HamKam i år? Marcus Pedersen leverte meget godt for Kamma i fjor. Han er ikke der i år. Har hentet spiss fra 4.divisjon (!) i Albert Berisha. Hadde vært en eventyrhistorie hvis han slår til med en gang. Har også Jonas Enkerud i troppen som kan produsere noen mål. HamKam har lyst til å kjempe helt i toppen, men da må det hentes inn en kvalitetsspiller på topp og en klassekeeper. Jeg tror HamKam kommer til å vake mellom kvalik og midt på tabellen denne sesongen.
Styrker:
- Kjetil Rekdal er en ringrev som puster fotball
- Hentet flere kvalitetsspillere i vinter i Rasmus Lindkvist og Aleksander Melgalvis for eksempel
- God bredde i deler av troppen
Svakheter:
- Hvem skal score målene i år?
- Tynt med alternativer offensivt
- Store forventinger fra omverden
- Er Lukasz Jarosinski en god nok keeper til å sikre kvalik?
Nøkkelspillere:
Steinar Strømnes, Aleksander Melgalvis, Kristian Lønstad Onsrud
Gjennombrudd:
Halvor Rødølen Opsahl

Sandnes Ulf

Dom: 7
Vurdering:
I fjor holdt det akkurat ikke til å spille kvalik, det ble heller ikke kvalikspill i 2019. Sandnes Ulf har blitt klubben som akkurat ikke lykkes. Siden Steffen Landro har kommet inn har det blitt store utskiftninger i troppen, sånn som det stort sett er før hver sesong i Sandnes. Har mistet Kent Håvard Eriksen til Lillestrøm og Magnus Grødem til Molde, det er store tap for klubben. De var deres viktigste spillere i mange sesonger. Klarer nye Mathias Bringaker og Erlend Hustad å tett igjen hullene de etterlater? Har i vinter også hentet Jørgen Øveraas Olsen, Ståle Stålinho Sæthre og Fredrik Mani Pålerud. Alle spillere som kjenner nivået godt. Men er de gode nok til å få Sandnes Ulf opp på kvalikplassen? Steffen Landro har stort press på seg i år. Jeg tror med en makssesong så er Sandnes oppe på kvalik, men det skjer neppe. Er for mange andre som kjemper om de plassene.
Styrker:
- God bredde i troppen i omtrent alle posisjoner
- Hentet mange rutinerte spillere
- Hadde en fin hjemmeform på nye Østerhus Arena i fjor
Svakheter:
- Kent Håvard Eriksen og Magnus Grødem er borte
- Hever de nye spillerne nivået på laget?
- Fått et stempel som en nesten-klubb
Nøkkelspillere:
Aslak Falch, Ståle Stålinho Sæthre
Gjennombrudd:
Artan Memedov

Fredrikstad

Dom: 6
Vurdering:
Etter to sesonger i PostNord-ligaen så er endelig FFK tilbake i OBOS-ligaen. Bjørn «Bummen» Johansen bommet med opprykket i 2019, men leverte til 20 i stil i fjor. Rødbuksene cruiset gjennom PostNord-ligaen og mye av den positiviteten drar de med seg inn i årets sesong. På overgangsfronten har det skjedd veldig lite hos FFK. Så de har god kontiunitet. Endelig vil mange si. Byen Fredrikstad puster fotball og går det på skinner, så pushes hele klubben fremover. Blir det motgang, blir det skikkelig motgang. Men er en helt annen ro rundt klubben enn det har vært de siste årene. Er det stille før stormen? Eller har klubben knekt noen koder? Jeg tror dette slår ut positivt for klubben, og jeg tror de kaprer den siste kvalikplassen.
Styrker:
- Enorm interesse for klubben
- Kontiunitet i troppen
- Trygge signeringer i vinter
- Mange spillere med rutine fra dette nivået
Svakheter:
- Ikke fått trent optimalt på grunn av koronarestriksjoner
- Store forventinger fra omgivelsene
Nøkkelspillere:
Henrik Kjeldsrud Johansen, Thomas Drage, Håvar Grøntvedt Jenssen,
Gjennombrudd:
Ethan Amundsen-Day

Åsane

Dom: 5
Vurdering:
Laget fra Bergen ble årets overraskelse i fjorårets sesong og trener Morten Røssland ble kåret til årets trener. Det sier mye om det som ble prestert i 2020. Det ble spilt en lekende og spillende fotball med mye ballbesittelse. Henrik Udahl vant prisen årets gjennombrudd og ble toppscorer i OBOS ligaen. Spissen skal i år spille for Vålerenga. Samt at Åsane har mistet Kristoffer Valsvik til Sogndal og David Møller Wolfe er sendt tilbake til Brann etter lån. Med andre ord har de mistett mange gode spillere. Men Åsane har ikke ligget på latsiden. Inn portene på Myrdal har Bjarte Haugsdal og Erlend Hellevik Larsen fra Øygarden, spissen Geir André Herrem fra Kalmar, Tomas Kristoffersen fra Sogndal og Ryan Doghman fra Raufoss kommet. Med andre ord er troppens hull tettet igjen. Dette er signeringer som viser at Åsane har lyst til å kjempe i toppen også i år. Med god flyt så kaprer Åsane kvalikplass, men her blir det tett om plassene. Men det er mer enn nok kvalitet i dette Åsane-laget.
Styrker:
- Flyttter inn på ny arena, blir en stor boost for hele klubben
- God bredde i troppen
- Smarte signeringer i vinter
- En innarbeidet spillemønster
Svakheter:
- Henrik Udahl ikke med i år, vil Herrem score like mange mål?
- Kristoffer Valsvik enorm i fjor, hvordan blir midtbanen uten han?
- Flere spillere ikke helproffer, hvordan takler de tett kampprogram?
Nøkkelspillere:
Simen Helland Lassen, Bjarte Haugsdal, Håkon Holmefjord Lorentzen,
Gjennombrudd:
Joel Mugisha
OBOS-ligaen
Eliteserie-spiller klar for Grorud
11/08/2022 KLOKKEN 13:59
OBOS-ligaen
Henter nordmann fra Feyenoord
09/08/2022 KLOKKEN 17:39