LILLESTRØM (Eurosport.no):
Normalt sett ville nok både Björn Bergmann Sigurðarson og Arnór Smárason vært faste i startelleveren til Lillestrøm. Der førstnevnte har fått to kamper siden returen til norsk fotball, står Smárason uten noen kamper i årets sesong.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Sistnevnte er også på utgående kontakt. Simon Mesfin, sportssjef i Lillestrøm, kan ikke gi noen garantier for at LSK-fansen får se profilen på banen igjen.
– Det er vanskelig å si. Han har jobbet på helt siden operasjonen tidligere i år. Han jobber med rehabiliteringen for å kunne komme seg tilbake på banen og spille fotball igjen. Det er ikke noe tidsskjema man går etter der, man går etter progresjonen som han selv føler og som det medisinske apparatet har kontroll på, sier Mesfin til Eurosport.no.

Kontraktforlengelse ikke et tema

Sportssjefen opplyser at en kontraktforlengelse ikke er et tema per nå. Det avhenger av blant annet hvor de ender opp på tabellen.
– Det er et spesielt år, med tanke på at sesongen er utsatt og drar seg ut. Jeg tror de fleste har forståelse for at det er vanskelig å ta umiddelbare beslutninger akkurat nå, sier Mesfin.
– Er det en litt spesiell situasjon med akkurat han, med tanke på at han har vært så viktig spiller, men plutselig er helt ute og ikke disponibel?
– Ja, det er jo det. Og så har det vært sånn mer eller mindre hele fjoråret også, hvor han ofret seg samtidig som han var skadet underveis. Han har hanglet og gått i 2019, og da tok man en beslutning i samråd med Arnór om å fokusere på å bli helt frisk før man skulle spille ball igjen. Det er der man er nå, sier Mesfin.

Hyller Sigurdarsons innflytelse

Når det gjelder Sigurdarson, ønsker Lillestrøm å være på den sikre siden før de «slipper ham løs». Mesfin sier at det medisinske apparatet har full kontroll på fysikken til spissen.
– Det er mye kraft og akselerasjon som går i ett når han først kommer utpå banen. Hadde du spurt Björn i dag, hadde nok han sagt at han er klar, men det er det medisinske apparatet som gir grønt lys før han kan delta hundre prosent i trening og kamp, sier Mesfin.
– Det er en så stor og viktig figur for LSK at man ikke tar noen sjanser?
– Ja, han er kjempeviktig. Han har kommet inn i garderoben og klubben og vært et forbilde for våre unge spillere og troppen generelt. Han har hatt stor verdi, selv om vi umiddelbart ikke har fått brukt han så mye. Det er blitt to omganger, men det er en del kamper igjen. Det er snakk om ikke å brenne kruttet for tidlig. Så skal vi få han innpå etter hvert, og da skal man nok få se at det kommer noen sprinter uten strekk i kroppen, sier Mesfin.
Sigurdarson ønsket ikke å snakke med Eurosport.no.
Sett denne?

Hyller spissens vakre scoring: – Et mesterstykke

Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05