• Kampen kan du se på Eurosport Norge og Dplay, med oppladning og jubileumsmarkering fra 18:30. Sikre deg tilgang her!
Jubilanten ligger på førsteplass etter ti seirer på de 14 første kampene. Med seier kan de fikse en solid luke på fem poeng ned til Sogndal på andreplass etter halvspilt serie – og i tillegg virkelig hekte av kveldens motstander Lillestrøm, som var den andre store opprykksfavoritten før sesongstart.
– Vi føler vi har hatt en fin start på sesongen og at vi er i bra utvikling. Og så vet vi at det blir tøft i kveld. Lillestrøm har kommet veldig og fått litt sving på det, så det blir et høyinteressant oppgjør, sier assistenttrener Lars Petter Andressen til Eurosport.
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 PÅ 18:01
Laget kom voldsomt ut av startblokkene i årets sesong, og innledet den med seier i samtlige av de åtte første kampene. Så er det blitt litt svingninger med to tap, to uavgjorte og to seirer til i de seks siste.
– Vi hadde en fantastisk start fordi vi tok mange trepoengere, men føler vi har prestert ganske jevnt og noen ganger fått litt bedre betalt enn andre. Men vi føler også at vi har mye å gå på ennå, og jobber med å ta noen steg som lag.
– Er det litt overraskende at dere startet så solid, med tanke på at det er en del nytt med ny trener, nye spillere og så videre?
– Vi vet potensialet i dette laget, og selv om det er en del nytt, er det også mange som har vært i klubben lenge og vet hva det handler om. Det var også en fin prosess da vi gikk inn i dette og ble enige om hvordan vi skulle håndtere utfordringene som oppstår når man spiller i OBOS-ligaen- Det er ikke slik at man går inn her og vinner alle kampene lett, du må håndtere nye utfordringer, sier han og utdyper:
– Du spiller ikke bare på store stadioner og foran masse folk. Tidligere har man kanskje ikke vært favoritt i mange av kampene, men plutselig er man favoritt i alle. Mange lag har bra kvaliteter og vi må håndtere nye utfordringer.
Simo Valakari fikk kritikk for å blånekte å gjøre endringer da laget rykket ned forrige sesong, men trolig har hans ballbehandlende spillestil, videreført av Gaute Helstrup, ført til at Tromsø også er mer komfortable når de når skal styre flere kamper på nivået under, til sammenligning med for eksempel Lillestrøm som har trøblet mer med å plutselig skulle mestre den biten oftere.
– Ja, både det, og samtidig at vi kanskje ikke blir så overrasket over at for eksempel Grorud eller Åsane er veldig gode i sitt eget spill. Vi har også håndtert at motstander har mye ball, uten at det er blitt frustrasjon, sier Andressen.
De har ymtet frempå at stallen kanskje er noe tynn. Den gamle Helstrup-kjenningen Lars-Gunnar Johnsen er allerede kommet inn fra HamKam. En annen Helstrup-kjenning fra samme klubb linkes også til å følge etter av Hamar Arbeiderblad, nemlig Steffen Skogvang Pedersen.
– Jeg tror ikke vi kommer til å signere noen nå i løpet av veldig kort tid, men samtidig har vi litt tynn stall. Det var to debutanter med i troppen mot KFUM sist, og en debutant med i tropp nå. Han ene er akkurat blitt 15 år. Så vi ser på muligheten for å forsterke stallen litt, både med spillere som kan forsterke bredden eller gå rett inn i elleveren.
– Og da er det naturlig å se litt ekstra på de som er fra Nord-Norge, som vi kjenner til og som har vært her tidligere, legger han til.
– Som Runar Espejord?
– Ja, som Runar Espejord.
24-åringen ble solgt til nederlandske Heerenveen etter forrige sesong, men spissen har ikke greid å spille seg til fast plass. Han har så langt kommet inn i seks kamper, og har 125 minutter på banen til sammen. Det skal være snakk om et eventuelt lån, men det er usikkert hvor aktuelt det er å få til.
– Det er vanskelig å si, men det er en situasjon vi følger litt med på. Ser på hvordan situasjonen hans er i Heerenveen og hva som skjer videre. Det er vanskelig å si om det ene eller andre skjer.
Andressen, som er ansvarlig for spillerlogistikk, forteller at de ikke har snakket med Espejord selv den siste tiden, men at de har god kontakt med klubben.
– Det er vanskelig å si hvor realistisk det er, vi må bare følge med på det.
I dag fyller klubben 100 år, og det er en perfekt måte å markere det på med kamp mot fjorårets Eliteserie-kollega Lillestrøm hjemme på Alfheim.
– Det er et meget sterkt lag og de har forsterket litt i sommer. Det blir tøft, men en fin anledning med jubileet. Det eneste som er synd er at det skulle vært fulle tribuner og en skikkelig, durabelig fotballkamp, men det bør bli en fin jubileumskamp, sier Andressen.
  • Kampen kan du se på Eurosport Norge og Dplay, med oppladning og jubileumsmarkering fra 18:30. Sikre deg tilgang her!
Eliteserien
Helland gir ingen garantier: Ordknapp om egen skadesituasjon
21/04/2022 PÅ 11:26
Eliteserien
Høydramatisk da LSK klatret til toppen av tabellen: – Det smaker litt ekstra
18/04/2022 PÅ 18:10