Det opplyser Ajax i en pressemelding tirsdag.
20-åringen er under behandling på Academic Medical Centre i Amsterdam, hvor han ble fraktet 14. juli fra et sykehus i Østerrike.
«Han er ikke lenger i kunstig koma og trenger ikke maskinhjelp for å puste», skriver klubben i en pressemelding.
Eliteserien
Se drømmetreffet som sikret Molde seieren mot Dudelange
EN TIME SIDEN
Ajax la imidlertid til at «hans tilstand forblir uforandret fra tidligere oppdateringer og er stabil, men han har fortsatt alvorlig og permanent hjerneskade».

Falt om under treningskamp

Støttemeldinger har strømmet til fra hele Nederland og verden ellers til unggutten, som av dem som kjenner ham, kalles Appie. Nederlenderen ble innrullet hos Ajax som 7-åring og har blitt sett på som et veldig stort fotballtalent.
Nouri falt plutselig om ute på gressmatta under treningskampen mot tyske Werder Bremen i Østerrike i starten av juli. Ambulanse ble raskt kjørt inn på banen, mens medisinsk personell holdt opp håndklær foran Ajax-spilleren, slik at livreddende tiltak kunne utføres uten skuelystne tilskuere.

Debuterte i fjor

20-åringen ble fraktet til et sykehus i Innsbruck i helikopter etter en vellykket gjenoppliving. Midtbanespilleren skal ha hatt uregelmessig hjerterytme.
Nouri debuterte for førstelaget til Ajax under en cupkamp mot Willem II i september i fjor. Han scoret i debuten.
I mai var Nouri en del av Ajax-troppen som reiste til Sverige for å møte Manchester United i europaligafinalen, men han var ikke blant de utvalgte og måtte se finalen fra tribuneplass.
(©NTB)
Eliteserien
Trapper ned tross utenlandstilbud: – Ville ikke flytte for langt
3 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Bummen vant kompisduellen mot Høgmo
3 TIMER SIDEN