Populære sporter
All sport
Vis alt

Eventyret over for cup-askeladden: – Et stolt øyeblikk i Kjelsås sin historie

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 27/09/2023 klokken 21:40 GMT+2

Kjelsås imponerte stort mot Eliteserie-klubben, men måtte til slutt se seg slått i fotballfesten på Oslos tak.

Stolt tross cupexit: – Presterte bedre enn det jeg hadde turt å håpe på

GREFSEN STADION (Discovery):
Kjelsås – Molde 0-1 (0-1)
Det var duket for en real fotballfest da cup-askeladd Kjelsås tok imot ingen ringere enn Molde i cupsemifinalen.
Kjelsås hadde tatt seg til en historisk semifinale ved å slå lag som Stabæk, KFUM og Raufoss, men det var liten tvil om at det var den tøffeste oppgaven så langt ventet på onsdag
Foran 3 317 tilskuere fortsatte PostNord-ligaklubben å imponere, men Magnus Grødems scoring tidlig i den første omgangen ble kampens eneste, til tross for flere gode muligheter for begge lag.
Dermed var det moldenserne som kunne juble for en cupfinalebillett. Der møter de vinneren av Vålerenga og Bodø/Glimt. Den andre semifinalen spilles torsdag.
– Det blir noe som ligger der fremme som en avslutning på den norske sesongen, og det å kunne ha noe å spille for, det er godt, sier Erling Moe til Discovery.

Stolt Kjelsås-trener

Selv om det ble exit for Kjelsås fra nivå tre, har årets cup vært et aldri så lite eventyr.
Det var også semifinalen. De fleste hadde sett for seg at det ville bli enveiskjøring på Grefsen Stadion, men det ble det på ingen som helst måte.
– Det var en super prestasjon, en super ramme og et stolt øyeblikk i Kjelsås’ historie, innleder trener Eivind Kampen.
–Så er det utrolig nok sånn at jo nærmere du er, jo mer skuffet blir du. Det var bare et godt treff unna å få enda mer «rock n’ roll» her i dag, så akkurat nå er det en rar suppe av følelser, men jeg tror vi kommer til å lande på veldig, veldig stolte når vi får summet oss litt, fortsetter han.
For det var nære. Kjelsås skapte flere gode muligheter i første omgang, og på overtid kunne de sikret ekstraomganger dersom Ola Bjørnland hadde fått bedre treff.
– De har kanskje de største sjansene i sum, men vi har noen øyeblikk. Kanskje fikk vi litt flere øyeblikk enn vi hadde regnet med å få også, så det er nært. Det er så nært som vi kunne kommet, og noen ganger ville det endt med at det var vi som trillet det inn og ikke dem. Det er jeg helt sikker på, fortsetter Kjelsås-treneren.
Han lot seg også overraske positivt over det han fikk se av eget lag.
– Jeg er helt vanvittig stolt av dem. Én ting er innsatsen de legger ned. Det tror jeg hvem som helst hadde gjort i en semifinale, men de har med seg hodet. Det er disiplin, de prøver mer og mer underveis i kampen på å trekke opp kvaliteten, som er vanskelig mot Molde, så jeg er veldig imponert. De presterte bedre enn det jeg hadde turt å håpe på.

Scoret tidlig

Drømmen om en historisk finalebillett for Kjelsås fikk seg en trøkk etter kun fem minutter. Molde rullet i kjent stil opp på venstresiden, og Magnus Grødem ventet inne foran mål. Midtbanespilleren fikk en enkel oppgave med å skli inn kampens første scoring fra fem meter.
Til tross for å ha havnet under tidlig, forsvant ikke troen i Kjelsås-laget.
For det var hjemmelaget som skapte de neste mulightene. Først fikk Leo Bech Hermansen kjempetreff utenfor 16-meteren, men tverrliggeren forhindret utligning.
Så ropte hele Kjelsås på straffe da Jens Aslaksrud gikk ned i feltet etter en duell med Anders Hagelskjær, men dommer Rohit Saggi vinket spillet videre.
Kjelsås fortsatte å trykke på. Etter 27 minutter var det Eivind Willumsen sin tur til å teste skuddfoten, men volleyforsøket fra 15 meter gikk en halv meter over mål.
Molde var heller ikke ufarlige. Etter en halvtime burde Veton Berisha ha doblet ledelsen, men en heroisk blokk Simen Olafsen på målstreken forhindret at Molde gikk opp til 2-0.

Slet med å skape sjanser

Etter en fartsfylt førsteomgang, gikk det flere minutter mellom høydepunktene etter hvilen. Det fortsatte å bølge fram og tilbake, men de helt store sjansene uteble hos begge lag.
Kristoffer Haugen trodde dessuten at han hadde gjort 2-0 etter 80 minutter, men scoringen ble noe tvilsomt avvinket for offside. Det skyldtes at en offsideplassert Berisha prøvde å nå ballen før Haugen satte den i mål ved bakre stolpe.
– Da Rocha (Kjelsås-keeper) har uansett ikke sjanse. Man kan diskutere hvor mye Berisha er involvert i spillet, men vi kan vel slå fast at Kjelsås er heldige der, kommenterte NRKs Carl-Erik Torp.
Det gjorde samtidig at håpet levde videre for Kjelsås, og på overtid fikk hjemmelaget muligheten de hadde ventet på. Etter klabb og babb havnet ballen fritt inne i 16-meteren, men skuddforsøket fra kloss hold ble dog for svakt, og Jacob Karlstrøm kunne redde enkelt.
Det var det nærmeste Kjelsås kom i andreomgang. Dermed er Molde klar for nok en cupfinale på Ullevaal.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame