Odd fullstendig i oppløsning – Sandefjord scoret fire mål på 22 minutter

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 12/03/2023 klokken 23:35 GMT+1

Det ble rett og slett en fryktelig debut for stopperduoen Sondre Solholm Johansen og Diogo Thomas i Odd-drakta søndag. Etter 25 minutter stod det hele 4-0 til Sandefjord i årets første tellende kamp.

Jakob Dunsby setter inn 2-0 mot Odd i søndagens cupkamp. Odd-keeper Leopold Wahlstedt er utspilt

I motsatt ende var det et sprudlende Sandefjord-lag som virkelig fikk vist seg fram på Consto Arena, som hvalfangerne hadde lånt mens Release Arena gjøres klar til sesongstart.
Hjemmelaget startet med trioen Jakob Maslø Dunsby, Alexander Ruud Tveter og Danilo Al-Saed, noe som viste seg å være en taktisk genistrek av Hans Erik Ødegaard.

Fire mål på 25 minutter

Allerede etter tre minutter utnyttet spiss Ruud Tveter en grov feil i det bakre leddet til Odd, før han sendte SF i en tidlig ledelse.
Marerittstarten sluttet ikke med det første for gjestene fra Skien, for seks minutter senere doblet nysignering Dunsby ledelsen for de rødkledde - også denne gangen etter en blundrer fra forsvaret til Paco.
Odd stilte også med flere nysigneringer fra start, deriblant stopperduoen Sondre Solholm Johansen og Diogo Thomas - som fikk alt annet enn en drømmedebut i Odd-drakten.
Sandefjord skrudde ikke ned giret før det stod 25 minutter på tavla. Da hadde Ødegaards gutter lagt to nye baller i nettet bak Odd-keeper Leopold Wahlstedt, signert Dunsby og nysignering nummer to, Danilo Al-Saed.
Helt klart en trio å se opp for når Eliteserien starter opp igjen om under en måneds tid.
Den store ledelsen holdt helt inn, men drøye ti minutter før slutt reduserte Conrad Wallem for bortelaget. Kampen endte 4-1 til Sandefjord.

Ekstraomganger på Sørlandet

To andre cupkamper ble spilt samtidig som oppgjøret mellom Sandefjord og Odd, der det i begge to var en duell mellom Eliteserien og OBOS-ligaen.
På Sørlandet tok Start imot Tromsø, der gjestene i år skal prøve å finne en ny vei uten poengspillerne August Mikkelsen (solgt til Hammarby) og Eric Kitolano (solgt til Molde).
I første ordinære kamp for året stilte Gaute Helstrup med en duo bestående av nysigneringene Hilmir Rafn Mikaelsson og Vegard Erlien. Førstnevnte er på lån fra italienske Venezia, mens tidligere Ranheim-spiller Vegard Erlien ble hentet gratis tidligere i vinter.
Etter 68 minutter spilt i kampen mot Start viste Erlien hvorfor Tromsø har vært ute etter ham den siste tiden. Kun noen sekunder etter at Yaw Paintsil hadde blitt byttet inn, fyrte Oslo-gutten til fra drøye 13 meter. Ballen gikk i stolpen, før Erlien pirket inn returen.
TIL-scoringen var derimot ikke den første i kampen, for etter 34 minutter sendte Emil Grønn Pedersen Start i ledelsen på Sparebanken Sør Arena.
Kampen stod og vippet etter de to målene, og det trengtes en straffekonkurranse til for å skille de to kamphanene. Til slutt var det Tromsø som stakk av med seieren, etter at Henrik Robstad bommet på den siste og avgjørende Start-straffen.

LSKs spissduo med mål

For Lillestrøm sin del ble det avansement, etter at spissduoen Akor Adams og Thomas Lehne Olsen scoret målene for Fugla. Tidligere Sogndal-spiller Adams sendte LSK i føringen allerede etter ett minutt mot Sogndal, mens makker Lehne Olsen la på til to etter 70'.
Daniel Arrocha utliknet etter en halvtime, men det holdt altså ikke for Sogndal i ettermiddag.
Lillestrøm møter vinneren av Start og Tromsø, mens Sandefjord skal opp mot Brann i kvartfinalen.