Populære sporter
All sport
Vis alt

Stopperen innrømmer kontraster fra Glimt-tiden: – Deilig å være Brann-spiller

Kristian Hennie

Oppdatert 27/04/2023 klokken 20:23 GMT+2

Japhet Sery Larsen (23) har vært god i midtforsvaret til Brann i sesonginnledningen. Nå forteller han om den nye tilværelsen i Bergen, og sammenligner det med tiden i Bodø/Glimt.

Sery Larsen hyller Glimt: – Helt ekstremt

NADDERUD (Discovery):
– Det kjennes helt fantastisk. Det er lenge siden jeg har kommet inn i en garderobe hvor det har vært så bra stemning. Så akkurat nå er det en riktig deilig følelse.
Det sa Branns danske midstopper, Japhet Sery Larsen (23), til Discovery etter at laget hans vant komfortabelt 2-0 mot Stabæk i semifinalen av cupen onsdag kveld.
23-åringen kom til Brann før denne sesongen, etter at det ble med lite spilletid i Bodø/Glimt forrige sesong.

– Noe helt annet

Den ballspillende midtstopperen ble kjøpt av Brann sommeren 2021, da fra den danske storklubben Midtjylland. Deretter ble det nytt salg, og Sery Larsen vendte snuten mot Bodø i februar i fjor.
I januar ble han kjøpt tilbake til Brann og Bergen by. Oppholdet i nord ble nemlig preget av skader og lite spilletid, som resulterte i totalt 19 førstelagskamper for Glimt.
Nå forteller dansken om en ny tilværelse i Brann, samtidig som han hyller systemet i Bodø.
– Det har vært noe helt annet her (i Brann jour.anm.), men jeg fikk utrolig mye ut av tiden min i Bodø, selv om det ikke ble helt som jeg håpet. Jeg vokste som menneske, men lærte mye som fotballspiller også. Det var et ekstremt godt miljø, og det de holder på med oppe i Bodø er helt ekstremt, sier han til Discovery og fortsetter:
– Men det er klart at som fotballspiller så vokser du ved å spille kamper. Nå føler jeg at jeg vokser i kamp for kamp, så det er utrolig deilig å være Brann-spiller nå, sier 23-åringen.

Spilletidens effekt

Den sympatiske dansken har spilt samtlige minutter i midtforsvaret til Brann denne sesongen.
Han er klar i talen på at spilletiden han har fått i Brann har gjort noe med han.
– Jeg tror alle fotballspillere trives bedre når de får spille kamper. Så akkurat nå spiller jeg jo mer enn jeg gjorde i Bodø, men jeg trivdes bra der også, avslutter han.
I den andre semifinalen tok Lillestrøm skalpen på Bodø/Glimt, og det blir dermed ikke noe gjensyn med gamle lagkamerater for Sery Larsen i cupfinalen 20. mai.
– Det blir morsomt. Uansett hvem vi hadde møtt blir det vanskelig, så jeg bryr meg ikke så mye om hvem vi spiller mot.
Det er første gang siden 2011 at Brann tar seg til cupfinalen, da ble det tap for Aalesund på Ullevål. I 2004, for 19 år siden, møtte de nettopp Stabæk i semifinalen som i går. Da gikk de hele veien etter å ha slått Lyn i finalen. Tiden vil vise om bergenserne kan gjenskape triumfen fra 04.
Sett denne? Aune Heggebø ble hyllet etter semifinalen onsdag.
picture

Hylles av sine egne: – Han er fantastisk

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame