• Se alt av Eliteserien og OBOS-ligaen på Dplay og Eurosport Player. Få tilgang her!
Fredrikstad - Sarpsborg 08 0-2
Rivaloppgjøret hadde en fantastisk ramme på Fredrikstad Satdion, med store supportergrupper fra begge lag. Fredrikstad kom til kampen i god form, mens bortelaget hadde fire strake tap i Eliteserien.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04

– En herlig rivalisering

Men det var Sarpsborg 08 som kunne juble for en etterlengtet og prestisjetung seier i rivaloppgjøret.
– Det er en herlig rivalisering, to fine Østfold-byer, og det er viktig for våre supportere å trekke det lengste strået der. Spesielt godt med tanke på inne i tung periode i serien, sa Sarpsborg-trener, Geir Bakke til Eurosport etter kampen.
LES OGSÅ: Rosenborg kriget lenge – Gikk greit videre til slutt
Gjestene har slitt med å score mål denne sesongen, og det ble to mål i dag, men da man så ansiktet til Steffen Lie Skålevik, så man hvor mye det betydde.
Han var mannen som fikk æren av å sende de tilreisende tilskuerne til himmels, etter strålende forarbeid av Wilmer Azofeifa og Lars Jørgen Salvesen.

Slitt med å score mål

Til Eurosport fortalte Bakke at det var deilig at spissene hans endelig fikk litt flyt foran mål, siden de har slitt med å score tidligere i sesongen.
– Det gjør godt, fordi de fortjener det. De har kommet seg til mye, men de har vært litt uheldige, og er du uheldig litt for mange ganger går det ut over sjøltillit. Da blir det en dum spiral, men ofte er det et mål som skal til for å få dratt ut den proppen og føle at man er på rett sti. Det er godt for laget, det er godt for lederne og ikke minst godt for spillerne, sa han.
Og nettopp Salvesen satte mål nummer to. Sørlendingen satte bredsiden til fra 17 meter og punkterte langt på vei kampen med under ti minutter igjen å spille.
Det gjorde godt for spissen, som har begynt å gå lei av spørsmålene om at de ikke har scoret mer enn ett mål i en eneste kamp hittil i år, med unntak av seieren over Sprint-Jeløy i den første cuprunden.
– Jeg er ganske lei det, for å være ærlig. Men vi har bare oss selv å takke. Vi er de eneste som kunne snu det også. Det er bare cupen, men det betyr veldig mye for oss. Vi har stanget veldig de siste fire kampene. Det var utrolig deilig, sa en lettet spiss til Eurosport.
Saken fortsetter etter videoen:

Sarpsborg dominerte

Kampen i seg selv var relativt jevn en god stund, før gjestene etter hvert festet et godt grep om oppgjøret. Derfor var det ingen overraskelse når målene først kom.
– Vi slet med det massive presset til Sarpsborg, som gjorde at vi ikke fikk ro nok. Dermed skaper vi for lite til å ha en sjanse, men jeg synes vi står kampen veldig bra, og det var en fantastisk innsats av mine gutter. Vi holder liv i matchen, men scoringen kom litt for tidlig i den andre omgangen til at vi skulle ha en reell sjanse, sa Fredrikstad-trener Bjørn Johansen til NRK etter kampen.
Til slutt ble derimot Sarpsborg 08 for sterke, og mot slutten kunne de scoret enda flere mål. Det endte 0-2 til slutt, og skryteretten i fylket ble værende i Sarpsborg.
OBOS-ligaen
«Toppklubben» fra Ekeberg: – Norsk fotball trenger disse solskinnshistoriene
14/09/2021 PÅ 12:18
Eliteserien
Koné forlenget Godsets grusomme borteform: – Spillemessig har vi mye å gå på
14/08/2021 PÅ 19:55