Norge rotet vekk seieren – har fremdeles EM-skjebnen i egne hender

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 23/03/2024 klokken 17:01 GMT+1

U19-landslaget gikk mot seier i den nest siste kvalifiseringskampen, men en sen utligning sørget for poengdeling. Likevel vil en seier i siste kamp holde til avansement.

Sverre Nypan.

Norge - Bosnia-Hercegovina 2-2 (0-1)
U19-landslaget åpnet eliterunden på best mulig vis med seier mot Montenegro på onsdag, og lørdag spilte de sin andre kamp i kvalifiseringen til sommerens EM mot Bosnia-Hercegovina.
Etter en svak førsteomgang, tok Sverre Nypan og Sindre Walle Egeli ansvar. Den norske duoen snudde oppgjøret på tre minutter.
Kjempetalentene scoret hver sin gang, men en sen utligning sørget for at det endte 2-2.
Det ene poenget kan likevel vise seg å være gull verdt. Eliterunden er et gruppespill som består av fire lag. Alle lagene møter hverandre én gang, og det er kun det beste laget som vil kvalifisere seg til sommerens EM i Nord-Irland.
Norge står nå med én seier og én uavgjort, og de vil være sikret avansement dersom de vinner den siste kampen mot Israel.
Israel kan på sin side komme opp på seks poeng senere lørdag dersom de slår Montenegro.
Norges skjebnekamp spilles på Skagerak Arena førstkommende tirsdag.

Marerittstart

Lenge så det derimot ut som at Norge skulle rote det til for seg selv.
Luis Pimentas mannskap leverte ingen god førsteomgang, og det norske U-landslaget fikk en marerittstart på kampen.
Etter bare 13 minutter fikk Norge en voldsom kalddusj. Senad Mustafic testet lykken fra skrått hold. Skuddet gikk via RBK-stopper Håkon Røsten, som fortvilet styrte ballen i eget nett.
Norge klarte ikke å skape de store sjansene før pause, og det var ikke ufortjent at det var Bosnia-Hercegovina som tok med seg en ledelse til pause.

To mål på tre minutter

Etter hvilen skulle derimot en stjerneduo snu kampen på egenhånd.
Norge var dødelig effektive da sjansene først bød seg. Etter 62 minutter fant Sindre Walle Egeli kaptein Sverre Nypan. Fra 15 meter prikket stortalentet inn reduseringen, og RBK-stjernen hentet ballen lynraskt for å jakte ledermålet.
Det skulle ikke gå mange minuttene før kampen var snudd på hodet.
Høyrekant Walle Egeli har ved en rekke anledninger vist fram venstrefoten, og lørdag var intet uttak. Tre Tre munutter etter at Nypan hadde sørget for balanse i regnskapet, banket Nordsjælland-spilleren til fra 20 meter. Det knallharde skuddet snek seg ned i kroken bak Bosnia-Hercegovina.

Bitter avslutning

Det så lenge ut til å gå mot norsk seier, men Bosnia-Hercegovina mobiliserte til en sluttspurt helt på tampen. Etter å ha skapt et par muligheter, kom utligningen i det 90. spilleminutt.
Muhamed Bejdic fikk lirket inn 2-2-scoringen etter kaos i det norske feltet. Norge hadde aldri nok tid til å finne vinnermålet, men har som nevnt alt i egne hender før siste kamp.