Denne pressemeldingen ble i dag sluppet av Norges Fotballforbund (NFF):
I EM-kvalifiseringskampen for G19 mot Spania 27. mars, ble Kristoffer Ajer tildelt to gule kort og dermed utvist. Regelen er at du må sone første kamp på samme nivå eller på nivå over. Ajer har ikke spilt landskamp i etterkant og skulle følgelig aldri spilt EM-kvalifiseringskampen mot Kosovo på mandag. U21-landslaget vil sannsynligvis bli fratatt poengene for Kosovo-seieren.
– Vi er svært lei oss for det som har skjedd. Enn slik administrativ glipp skal ikke forekomme. Dette er en alvorlig svikt i våre rutiner. Vi vil finne ut hvordan dette kunne skje og ikke minst gjøre nødvendige endringer for å hindre at dette kan skje igjen. Vi beklager på det sterkeste overfor U21-gutta som leverte på banen og sørget for det som burde vært en pangåpning på EM-kvaliken, sier direktør i sportsavdelingen i NFF, Alf Hansen.
Fotball
Brann møter KBKs overmenn – slik spilles 4. runde av Cupen
6 TIMER SIDEN
– Hvem har ansvaret for å fange opp forhold knyttet til soning av karantene i NFF, for dette kan jo ikke være en ny problemstilling?
– Det er mitt ansvar som leder av sportsavdelingen å påse at rutinene er gode nok. Det har de åpenbart ikke vært. I dette tilfellet ble G19-kvaliken avsluttet den kampen Aier fikk to gule, mens U21-kampen mot Kosovo var starten på en ny kvalik. Det er i denne overgangen kommunikasjonssvikten har skjedd. Våre rutiner burde fanget opp at Aier ikke var spilleklar. Det skjedde ikke. I en profesjonell organisasjon skal ikke slike glipper forekomme. Nå vil vi foreta en grundig gjennomgang internt, sier Hansen.
U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud er naturlig nok skuffet på spillernes og støtteapparatets vegne.
– Først og fremst føler jeg med både spillere og støtteapparat som la ned en fantastisk innsats inn mot denne kampen. Dessverre skjer uforutsette ting og menneskelige feil, og det gjelder å forhold seg konstruktivt til det. Forutsetningene er endret, men vi gir ikke opp. Gruppeseieren blir tøff å ta, og den realistiske målsettingen nå er å kapre en plass i play off. I den forbindelse – gitt at Kosovo ender sist i gruppa – så strykes både det resultatet vi fikk opprinnelig og det vi nå sannsynligvis får, sier U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud.
Han er uansett trygg på at spillerne hans vil bruke utfordringen som har oppstått til å slå tilbake.
– U21-gjengen har gjentatt ganger vist at de reiser seg når de får en på trynet, og jeg er trygg på at denne gjengen kommer til å vokse på å få en enda større utfordring enn vi opprinnelig hadde. Fokuset nå er å forberede oss maksimalt til kampen mot Kosovo i september, og å gjøre vårt for at de skal havne sist i gruppa, sier Smerud.
Kristoffer Ajer selv tenkte aldri tanken på at han skulle ha sonet i kampen mot Kosovo.
- Når jeg blir tatt ut til en tropp, så forventer jeg at jeg er spilleberettiget til kampen. Jeg antok at utvisningen mot Spania skulle sones på G19-nivå siden jeg var tatt ut. Dette er utrolig surt, spesielt når vi gjorde en så god kamp mot Kosovo. Men det er ikke noe å gjøre med dette nå. Det eneste svaret vi kan gi er å plukke trepoengere i kampene som kommer, sier Kristoffer Ajer.
NFF vil sende inn en forklaring til UEFA. Så blir det opp til UEFA å avgjøre hva konsekvensen blir.
Eurosport.no kommer tilbake med mer.
Fotball
Cupfinalehelten sendte Viking ett skritt nærmere Ullevaal
6 TIMER SIDEN
Fotball
Senket klubben som ville ha ham i vinter: – Det vet jeg ikke noe om
7 TIMER SIDEN