Tysklands landslagssjef Joachim Löw kommer ikke til å bruke Bayern München-trioen Thomas Müller, Jérôme Boateng og Mats Hummels på landslaget igjen.
Den sjokkbeskjeden ga han tirsdag. Han har snakket med de tre spillerne i forkant av det første uttaket til den nye EM-kvalifiseringen, som innledes senere i måneden. Sammen med manager Oliver Bierhoff reiste han til München for å møte dem.
– 2019 markerer en ny start for Tysklands landslag, og det var viktig for meg personlig å forklare mine tanker og planer for spillerne og lederne i Bayern München, sier Löw,
Eliteserien
Kamp mot klokka – håper å få Samuelsen klar til RBK-kampen
2 TIMER SIDEN
Han takket de tre vrakede spillerne for «mange suksessrike, ekstraordinære og unike år sammen», men la til at det nå er tid for å stake ut en ny kurs og gi landslaget et nytt ansikt.
Les også: Nordmann nærmer seg Malmö
Müller, Boateng og Hummels var del av laget som på overbevisende måte ble verdensmester i 2014, men de var også viktige brikker i laget som gjorde fiasko i fjorårets VM-sluttspill og ble utslått i gruppespillet.
Boateng (30) ble vraket allerede til kampene i slutten av fjoråret, mens vrakingen av Müller (29) og Hummels (30) kommer ganske overraskende. Müller har scoret 38 landslagsmål på 100 kamper, mens Hummels har spilt 70 landskamper. Boateng har 74.
Tysklands fotballpresident Reinhard Grindel støtter Löws avgjørelse. Grindel ga landslagssjefen ny tillit etter VM, da mange røster i tysk fotball ville sparke Löw.
– Det er velkomment at han gjør konkrete grep for å forvandle landslaget vårt. Starten på en ny kvalifisering er rett tid til å endre mannskap, sier Grindel.
Tyskland møter Serbia i en landskamp 20. mars, og EM-kvalifiseringen starter fire dager senere med bortekamp mot Nederland. Troppen ventes å offentliggjøres i slutten av neste uke.
(NTB)
Sett denne?
Eliteserien
VIF-spilleren nærmer seg retur – roser lagkameratens «vikarjobb»
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
– Jeg har et ganske klart mål om å rekke derbyet mot Lillestrøm
5 TIMER SIDEN