Sigi Schmid er ferdig som trener for Ola Kamara, Zlatan Ibrahimovic og de øvrige spillerne i Major League Soccer-klubben Los Angeles Galaxy.
Galaxy har slitt sportslig denne sesongen til tross for at Zlatan Ibrahimovic har scoret 16 mål på 21 kamper i sin første sesong i klubben.
MLS
Hinter om framtiden: – Ikke ferdig med MLZ
17/12/2018 KLOKKEN 14:09
Fasiten så langt viser 38 poeng på 28 kamper, og med det står klubben som også har Jørgen Skjelvik i sin spillerstall i fare for å gå slipp av en plass i sluttspillet.
Nå håper man åpenbart at et trenerbytte vil gi et løft. Tyske Sigi Schmid, som har ledet Galaxy siden i august i fjor, blir midlertidig erstattet av sin assistent Dominic Kinnear.
– Etter nøye overveielse har jeg besluttet å gi meg som trener, men jeg ønsker fortsatt å være i fotballen, sier Schmid i en uttalelse.
– Med seks kamper igjen og med tanke på at klubben kjemper om en sluttspillplass, forstår jeg at tidspunktet ikke er det beste. Men jeg tror denne spillergruppen kan stå sammen og kjempe under Dominics ledelse, tilføyer han.
Kun seks kamper gjenstår av grunnserien i MLS. Tre poeng skiller Galaxy fra Seattle Sounders. Sistnevnte innehar den siste sluttspillsplassen i Western Conference.
Sigi Schmid har hatt treneransvaret i Los Angeles Galaxy i to perioder.
(©NTB)
(©NTB)
Sett denne fra tidligere i sesongen?
MLS
Martínez helten da Atlanta ble MLS-mester
09/12/2018 KLOKKEN 08:33
MLS
Vanvittig Zlatan-scoring vant kåring
14/11/2018 KLOKKEN 09:04