Tittelen er den første for Atlanta, som ble stiftet så sent som i 2014. Timbers ble MLS-mester i den nordamerikanske fotballigaen i 2015 og spilte sin annen finale.
Atlanta United har levert en svært sterk sesong og var nest beste lag i grunnserien i MLS, kun slått med to poeng av New York Red Bulls.
Laget var også best da det gjaldt foran drøyt 73.000 tilskuere på hjemmearenaen i delstaten Georgia lørdag kveld. Atlanta hadde hatt de klart største sjansene før det løsnet i kampens 39. minutt. Martínez fikk brått ballen som følge av slurvete forsvarsspill hos Timbers, og han takket for muligheten ved å runde keeper Jeff Attinella og sette ballen inn i tomt bur.
MLS
Berget med kjempemiss
05/11/2018 KLOKKEN 07:19
Samme mann ble nylig kåret til MLS' mest verdifulle spiller.
Timbers fikk en stor sjanse like før pause, men headingen fra Jeremy Ebobisse var ikke bedre enn at Atlanta United-keeper Brad Guzan klarte å redde den uten store vansker.
Åtte minutter etter pause ble kampen langt på vei punktert når Atalanta-laget fikk sin andre scoring. Miguel Almirón slo frispark fra venstre, og Martínez stusset den videre til bakre stolpe. Der kom den formsterke høyrebacken Franco Escobar susende og hamret inn 2-0.
Kampen var mer jevnspilt enn resultatet tilsier, men Timbers maktet aldri å svare mot Uniteds gode forsvar og keeper. Dermed er det Atlanta som kan kalle seg MLS-mester i 2018.
(©NTB)
Sett denne?
MLS
Diomande utsatt for rasisme: – Første gang i min profesjonelle karriere
19/07/2018 KLOKKEN 08:51