Galaxy mistet sluttspill tross Kamara-dobbel

Oppdatert 29/10/2018 klokken 11:31 GMT+1

Ola Kamara ga Los Angeles Galaxy to måls ledelse ved pause, men Houston Dynamo scoret tre mål i annen omgang og knuste sluttspilldrømmen.

Ola Kamara

Med seier ville Galaxy vært klar for MLS-sluttspillet, men tapet gjorde at laget endte ett poeng bak den siste sluttspillplassen i Western Conference. Dermed blir det ikke mer MLS-spill for Kamara eller spissmakker Zlatan Ibrahimovic i år.
Kamara nikket inn 1-0 i det 27. minutt på Romain Alessandrinis innlegg fra høyre etter et kort hjørnespark. Tre minutter senere stormet han i bakrom og skjøt i mål da Ashley Cole kom fram på venstresiden og slo et fint innlegg. Dermed sto det 2-0, og Kamara fikk en bjørneklem fra Ibrahimovic.
I annen omgang vendte det. Romell Quioto kjørte rundt med hjemmeforsvaret og skjøt inn reduseringsmålet i det 57. minutt. Mauro Manotas utlignet på straffespark i det 73. minutt etter at Alessandrini bommet på ballen og sparket ned en motspiller da han prøvde å klarere.
Seks minutter senere scoret Manotas vinnermålet fra kloss hold etter at Galaxy-forsvaret ble avslørt igjen.
Tross ti tilleggsminutter greide Galaxy aldri å komme tilbake. Kamara spilte hele kampen, mens Jørgen Skjelvik var ubenyttet reserve for hjemmelaget.

Kamara-dobbel til liten nytte

Diomande til sluttspill

Det ble tap også for Adama Diomande og Los Angeles FC, men hans lag var allerede sluttspillklar før 1-2-nederlaget mot Sporting Kansas City. Diomande spilte hele kampen.
Atlanta United lå an til å bli grunnserievinner før siste runde, men tapte 1-4 for Toronto FC i Canada. Dermed benyttet New York Red Bulls anledningen til å gå forbi og sette ny poengrekord i MLS med 1-0-seier over Orlando. Derrick Etienne Jr. ble matchvinner da laget tok seg opp i 71 poeng.
Josef Martinez scoret på straffespark da Atlanta tapte, og han satte dermed ny sesongrekord i MLS med sitt 31. mål. Det var ni flere enn Zlatan Ibrahimovic.
New York City uten Jo Inge Berget vant 3-1 over Philadelphia Union. Laget var allerede sluttspillklar.
Gyasi Zardes gjorde hattrick da Columbus Crew slo Minnesota United 3-2 i den siste grunnseriekampen, som ble en time forsinket av tordenvær.

Sluttspillet

Disse lagene er klare for sluttspill, fra øst: New York Red Bulls, Atlanta United (begge klare for kvartfinale). Utslagskamper 1. runde: New York City – Philadelphia Union, DC United – Columbus Crew.
Fra vest: Sporting Kansas City, Seattle Sounders (klare for kvartfinale). Utslagskamper 1. runde: Los Angeles FC – Real Salt Lake, FC Dallas – Portland Timbers.
Utslagskampene spilles onsdag og torsdag, mens kvartfinalene avgjøres over to kamper 4. og 11. november.