Jørgen Skjelvik (26) kan få selskap av landsmann Ola Kamara (28) i LA Galaxy neste år.
Journalisten Jeff Reuter følger MLS tett for blant annet The Guardian og ESPN, kunne tirsdag melde at Skjelviks nye klubb har tatt kontakt med Columbus Crew i håp om å sikre seg 28-åringens tjenester.
MLS
Berget tilbake fra skade – presset frem selvmål
23/09/2018 PÅ 12:16
VG var torsdag i kontakt med Kamara som synes det er kjekt at hans prestasjoner blir lagt merke til.
– Det er alltid morsomt med mye interesse når man har gjort det bra. Det er jo et kompliment i seg selv, sier Kamara til avisen, uten å ville gå mer inn på det.
På 34 kamper står Kamara med 18 scoringer denne sesongen. En sesong som endte med semifinaletap i MSL-sluttspillet mot Toronto.
Skjelvik ble nylig klar for MLS etter fire og et halvt år i Trondheim. Forsvarsspilleren forteller at han hadde satt pris på norsk selskap ved den amerikanske Stillehavskysten.
– Ola har vist at han kan prestere på høyt nivå, og kommer til å fortsette å score mål uansett hvor han ender opp neste år. Så gjenstår det å se om jeg klarer å bli en del av et forsvar som holder tett bakover, sier Skjelvik.
Saken fortsetter under
Både Skjelvik og Kamara har vært inne i landslagstroppen denne sesongen. Førstnevnte mer enn sistnevnte, noe som har frustrert Kamara tidligere.
Overfor Eurosport.no fortalte landslagsassistent Per Joar Hansen mandag at Skjelvik rådførte seg med landslagsledelsen før han bestemte seg for å flytte «over dammen».
– Han spurte oss litt, og ville sjekke opp i hvordan vi tenkte rundt en eventuell overgang til MLS. Det gikk på om han fortsatt var aktuell for å bli tatt ut og hvordan vi opplever nivået. Akkurat nivået er litt vanskelig å si siden vi ikke har fulgt ligaen tett. Signalet vi ga han er det samme som vi sier til alle andre. Vi følger alle kandidater som vi opplever er med og fighter om en plass i troppen. Om du spiller i RBK, Columbus eller Los Angeles, kommer vi til å følge han der borte, sa Hansen.
MLS
Ustoppelige Kamara – nordmannen fortsetter å herje med MLS-forsvarerne
17/09/2017 PÅ 09:47