NADDERUD/OSLO (Eurosport.no):
Tobias Børkeeiet gikk til den danske klubben Brøndby i juli i fjor, men var denne uken tilbake på gamle trakter og besøkte gamleklubben Stabæk, på krykker. Han forteller til Eurosport at han gjennomgikk en hofteoperasjon for tre-fire uker siden.
Eliteserien
Se høydepunktene: Lehne Olsen herjet med Odd
8 TIMER SIDEN
– Jeg har gått skadet fire-fem måneder nede i Danmark hvor jeg har hatt litt hofteproblemer og vondt i områdene rundt hoften. Så da ble vi enige om at vi måtte ta et inngrep for at det skulle bli helt bra og for at jeg skal kunne spille fotball på 100 prosent igjen, sier han til Eurosport.
– Du begynte å få vondt i hoften når du flyttet til Danmark da, mer eller mindre?
– Ja, det kom litt gradvis etter jeg flyttet og jeg trodde først det var litt muskelvondt og sånn. Men det kjentes litt annerledes ut og det gav tegn på at det var noe annet som var problemet, så da fant vi til slutt ut hva det var, sier 20-åringen som bruker tiden hjemme til å møte gamle kjente.

Vil komme knallhardt tilbake neste sesong

Han forteller videre at det tok litt tid for å finne ut hvilken skade det var.
– Jeg tror ikke det er et vanlig problem mange fotballspillere har, så det tok jo litt tid og vi prøvde litt forskjellig for å få fikset skaden. Men vi måtte til slutt operere.
For Børkeeiet ble det første året i Danmark dermed satt litt på vent, og nå er han mest sannsynlig ikke klar før til sommeren igjen.
– Jeg fikk så vidt ti kamper der og rakk ikke helt å sette mitt preg på de kampene heller, så jeg føler jeg har mye ugjort der borte. Selvfølgelig er det ekstra kjedelig når man blir skadet og man har lyst til å vise seg fram, så da blir det heller bare å komme knallhardt tilbake neste sesong, sier han og legger til at han håper å rekke sommerens U21-kamper.
Da overgangen var i boks, kunne Eurosport erfare at overgangssummen var på 1,5 millioner euro (cirka 14,5 millioner kroner etter dagens kurs).
– Klubben har sikkert store forventninger til deg?
– Selvfølgelig. De har brukt litt ressurser, så jeg tror både klubben og jeg ønsker å få meg fortest mulig i slag, sier han.
Sett denne?
Eliteserien
Se høydepunktene: Strand Nilsen sikrer hjemmeseier på slutten
8 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Sogndal med borteseier mot Grorud
9 TIMER SIDEN