Tobias Børkeeiet forlater Stabæk til fordel for Brøndby. Fredag morgen kunne Eurosport.no avsløre at spilleren skulle på medisinsk sjekk i København.
20-åringen har nå signerte en avtale over fem år med den danske storklubben som ble nummer fire i Superligaen forrige sesong. Avtalen gjør at Børkeeiet mangedobler lønnen sin. Også klubbene bekrefter overgangen.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31
Etter det Eurosport.no erfarer skal overgangssummen kommer på 1,5 millioner euro (cirka 14,5 millioner kroner etter dagens kurs).
Børkeeiet får draktnummer 42 i klubben. 20-åringen synes det blir rart å forlate klubben.
– Jeg har aldri byttet klubb før så det blir en overgang i seg selv. Jeg er utrolig stolt og takknemlig for alt det jeg har gjort i Stabæk og at jeg har gått alle gradene opp til A-laget. Jeg er veldig takknemlig til klubben, sier han til Stabæks hjemmeside.
Saken fortsetter under Twitter-meldingen:
Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, var ordknapp fredag morgen om Børkeeiet og Brøndby.
– Vi har tidligere vært åpen på at det har vært bud på ham. Så får vi se hva dagen i dag og morgendagen bringer, sa Olsen til Eurosport.no.
Til Stabæks hjemmeside etter at overgangen ble bekreftet sier Olsen følgende:
– Det er en bra avtale for Stabæk. Men vi synes samtidig det er litt trist og vemodig. Tobias er Stabæk-gutt, har spilt hele livet her og er utviklet gjennom Stabæk-akademiet. Han har gått på NTG hvor han har hatt gode trenere og gode lærere. Han har hatt et trygt og godt opplegg rundt seg som har gjort at han har utviklet seg til den spilleren han er i dag.
Brøndby hadde konkurranse fra Heerenveen om spillerens signatur, men klarte å lokke nordmannen til Danmark istedenfor Nederland. Tidligere har flere klubber vist interesse for spilleren, blant annet Ajax og PSV.
20-åringen debuterte for Stabæk i sesongåpningen forrige sesong og satte sitt preg på laget gjennom sesongen, og ble nomninert til prisen årets gjennombrudd i Eliteserien. Børkeeiet var også sentral i det norske laget i U20-VM i Polen i vår.
Sett denne?
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 KLOKKEN 17:56