En kamp i den danske cupens 3. runde mellom 2. divisjonslaget Hellerup IK og Superliga-laget Silkeborg må spilles om igjen. Det opplyser det danske fotballforbundet på deres hjemmesider.
Kampen ble i utgangspunktet avgjort ved at Silkeborg vant 6-7 etter straffespark og tok seg videre til 4. runde. Stillingen etter ordinær tid var 3-3. Problemet er at straffesparkkonkurransen ble gjort ved feil format.
I stedet for å bruke det klassiske formatet, ble det brukt ABBA-format i denne kampen. Det er ifølge forbundet ikke enda offisielt tatt i bruk i dansk fotball, skriver forbundet.
Fantasy FK
Frekk forsvarsdobbel, Rik Onkel-fasit og «Friday or not to Friday»
30 MINUTTER SIDEN
– Fotballens disiplinærinstans finner at straffesparkkonkurransen ikke er blitt avviklet overens med reglene for den danske cupen og fotballoven, som skal utføres ved annenhver skytter fra hvert lag, skriver forbundet i pressemeldingen.
Videre skriver forbundet at straffesparkformatet hadde direkte innflytelse på kampresultatet, og at kampen derfor må spilles om igjen.

– Vi er overrasket

Dommeren i kampen, Peter Munch Larsen, har kommet med sin versjon av saken. Han forteller at ingen av spillerne eller lederne klaget eller stilte spørsmål undervegs ved at det ble tatt i bruk ABBA-format i straffesparkkonkurransen.
– Under selve avviklingen av straffesparkkonkurransen, var det fra min posisjon på banen, ingen spørsmål eller kommentarer til avviklingen. Jeg bemerket at en spiller måtte kalles tilbake, da han hadde forlatt midtsirkelen før sin tur, men bemerket meg ingenting mer fra spillerne, sier kamplederen.
I Silkeborg, som opprinnelig tok seg videre fra kampen, stiller de seg uforstående til avgjørelsen fra forbundet.
– Vi er overrasket over det, for vi mener ikke at avviklingen av straffesparkene hadde innflytelse på resultatet. Vi mener det var likt for begge lag, sier Silkeborg-direktør Kent Madsen til bold.dk.
Beslutningen betyr at det tapende laget, Hellerup IK, får en ny sjanse til å ta seg videre i den danske cupen.
Lagene har fått syv dagers ankefrist på avgjørelsen.
Eliteserien
Er vant med benkesliting: – Derfor jeg står her ute
3 TIMER SIDEN
UEFA Europa Conference League
Drømmer om å gjøre som RBK på 90-tallet: – Vi vil bryte nye barrierer
17 TIMER SIDEN