ULLEVAAL (Eurosport.no): For ni år siden spilte Lyn i Eliteserien. I høst kjemper klubben om opprykk til 2. divisjon, men reisen dit gikk den tøffe veien via 6. divisjon.
– Det har selvfølgelig vært tungt, men jeg er stolt av de som fortsatt står på tribunen på hjemmekampene, og også drar på bortekamper. Vi er veldig takknemlig for at de er det. Og de trenger vi for å holde motet oppe.
Eliteserien
Molde-profil ute resten av sesongen
27 MINUTTER SIDEN
Det sier landslagsspiller og utenlandsproff Mats Møller Dæhli til Eurosport.no. 23-åringen startet karrieren sin i Lyn, og hjertet har han latt bli i klubben.
– Jeg var jo i Lyn da vi gikk konkurs. Det var ingenting igjen, og da må man starte på nytt og da er det så klart beinhardt å komme seg opp i divisjonene.
Etter at klubbens hovedsponsor skrudde igjen pengekranen, startet problemene for Oslo-klubben. Lyn endte i alvorlig økonomisk uføre, og det endte med at klubben slo seg selv konkurs. De ansatte mistet jobbene sine og spilleren ble fristilt fra kontraktene.
(Saken fortsetter under videoen):
Med blanke ark befant de røde og hvite seg i 6. divisjon, og skulle ta fatt på veien oppover igjen.
Spol noen år frem i tid, og Lyn ligger nå i 3. divisjon. Med to kamper igjen ligger vestkantklubben på tredjeplass, to poeng bak Frigg og Senja. Kun ett lag rykker opp til 2. divisjon.
Møller Dæhli krysser fingrene for at de to lagene på topp gir Lyn en hjelpende hånd ved å avgi poeng.
– Det ser vanskelig ut med tanke på at de ikke har det i sine egne hender. Jeg så forrige kamp. Da vant de 7-1 og spilte veldig godt. Så de må bare vinne resten og håpe at de to foran slipper opp. Men det er tøft, og man har jo håpt veldig lenge at de skal klare å komme seg opp. Det begynner kanskje å bli veldig tungt for fansen også hvis det ikke går i år. Det handler om å holde troen oppe, og håpe at de kommer seg tilbake der de hører hjemme, sier han til Eurosport.no.
– Får vi ser Lyn i Eliteserien en vakker dag?
– Ja, det håper jeg, avslutter Møller Dæhli håpefult.
Har du sett denne?
Eliteserien
Stor analyse før gullkampen: Botheim «on fire» og et høytpressende Molde
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kamp mot klokka – håper å få Samuelsen klar til RBK-kampen
18 TIMER SIDEN