• Gullkampen: Se Brann - Lillestrøm søndag klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
ULLEVAAL STADION (Eurosport.no):
Kun to Eliteserie-spillere stod på listen til Lars Lagerbäck da han presenterte troppen til kampene mot Slovenia og Bulgaria tirsdag.
Eliteserien
Dette er måltyven RBK jakter: – Han har vært en åpenbaring denne sesongen
15 TIMER SIDEN
Landslagssjefen fant dermed ikke plass til formspillere som Kristoffer Zachariassen eller Eirik Hestad. Landslagssjefen påpeker at det er utfordrende å sammenligne spillere fra ulike ligaer. Totalt er det spillere fra 13 ulike ligaer i troppen. Det gir ham et dilemma overfor Eliteserien.
– Det vanskeligste du gjør er å vurdere spillere fra en bra liga mot en mindre bra liga. Spiller du i et lag som dominerer eller som ikke dominerer. Det er litt subjektivt, men at det har en viss betydning, sier landslagssjefen, og kommer med et konkret eksempel:
– På mandag ser man en kamp i Allsvenskan eller kampen mellom Tromsø og Brann. Etterpå ser du Bournemouth - Crystal Palace. Du ser med det blotte øyet, uten at du trenger å være skarp i analysen, at det er et klart skille.
Se intervjuet med Lagerbäck. Saken fortsetter under videoen:
Svensken påpeker at det har en viss betydning for hvilken liga man spiller i når troppen skal tas ut. Han merker stor forskjell på spillere kun måneder etter de har meldt overgang til en klubb i en liga med høyere nivå.
– Det er tempo og intensitet. Vi var over for å se Watford mot Fulham live. Det går i et høyt tempo. De er så atletiske de spillerne på det høyeste nivået. De er i et miljø, både trenings- og kamphverdagen, der det er mye tøffere. De spillerne utvikles.
– Jeg har sett spillere fra Allsvenskan og hvordan de på få måneder utvikler seg. De slår pasninger fortere. Nivå har en viss betydning, men det diskvalifiserer ingen. Vi har brukt å ha to Eliteserie-spillere i troppen og vi har det nå også, sier landslagssjefen.
Kampene til Rosenborg, Molde og Sarpsborg 08 i Europa League har Lagerbäck fått med seg. En glimrende mulighet til å vurdere de ulike spillerne på den internasjonale arenaen.
– De har gjort mange gode resultater. Tar du Rosenborg for eksempel gikk de videre delvis på grunn av André Hansens fantastiske innsats. Det er fantastisk at de har gått så langt. Jeg har ikke pratet med Sarpsborg 08 og deres ledere. Nå er de inne i et tøft kampprogram og det er man ikke vant til i Eliteserien. Jeg tror de vil svart at det påvirker og der har du ytterligere et skille. Men jeg tror det er veldig bra for norsk fotball at de kvalifiserer seg og får kjenne på hvordan det er i Europa League, sier svensken.
Det er nemlig Rosenborgs stopperpar Tore Reginiussen og Even Hovland som er de to Eliteserie-spillerne som er tatt ut. Det er ikke helt tilfeldig, forklarte landslagssjefen på pressekonferansen.
– Det er en fordel hvis det skulle bli sånn at Hovland og Reginiussen skulle komme til å spille sammen på landslaget.
  • Gullkampen: Se Rosenborg - Sandefjord søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Sett denne?
Eliteserien
Bekreftet: Fagermo og Nornes gjenforenes i Vålerenga: – «Once in a lifetime»-mulighet
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Skulle bøtte inn mål for eliteserieklubben. Nå har han forlatt klubben av personlige årsaker
21 TIMER SIDEN