Populære sporter
All sport
Vis alt

KBK-helten takker Christian Michelsen etter opprykket

Espen Blaker

Publisert 11/12/2023 klokken 11:16 GMT+1

Han stod frem når det trengtes som mest mot Vålerenga. Etter kampen valgte Serigne Mor Mbaye å rette en takk til gamletrener Christian Michelsen.

Keeperhelten: – Jeg vil takke Christian Michelsen

INTILITY ARENA (Discovery):
– Det var en utrolig kveld. Jeg hadde en god følelse på at vi kunne få til noe helt spesielt.
Serigne Mor Mbaye var blant banens giganter da Kristiansund sjokkerte hele Fotball-Norge og rykket opp til Eliteserien.
KBK var levnet små sjanser etter 0-2 i det første oppgjøret, men senegaleseren var likevel full av tro inn mot returkampen.
– Jeg hadde faktisk en god følelse etter første kampen. Jeg var ikke nervøs før vi skulle utpå her i kveld. Ja, det er Vålerenga og en historisk bane for meg, men jeg hadde virkelig en god følelse at vi kunne utrette noe her, sier Mbaye til Discovery.
Se intervjuet med Mbaye i videovinduet øverst!

Fikk tillit i straffekonken

Etter to sene KBK-mål gikk kvalik-finalen til ekstraomganger. Der stod KBKs sisteskanse frem med flere gode redninger.
– Jeg følte jeg var på kontoret i kveld. Jeg ville bare bidra til at laget skulle ha en sjanse. Jeg var 100% konsentrert, og visste at om vi holt nullen så hadde vi en sjanse.
Når det nærmet seg straffesparkkonkurranse, kunne man se Sean McDermott i oppvarming på sidelinjen. Mange forventet da at KBK-trener Amund Skiri ville gjenta suksessoppskriften fra kvalik-kampen mot Bryne, da McDermott kom inn like før straffekonken og bidro til seier.
Men det skjedde aldri på Intility.
– Mbaye stod en veldig god kamp mot Bryne også, men da valge vi Sean. Vi hadde en følelse på at han ville gjøre en god jobb der. I dag gjorde vi det ikke, og det handler litt om at de har jobbet som et team, og nå var det Mbaye sin tur å stå i straffekonken, sier KBK-trener Amund Skiri til Discovery.
Og det gjorde han lurt i. Mbaye reddet straffesparket til Christian Borchgrevink, som gjorde at Christoffer Aasbak kunne sikre opprykket med neste spark på ballen.
– Han leverte godt, selvfølgelig. Heg er veldig glad på hans vegne, sier Skiri.
Se intervjuet med Skiri her (saken fortsetter under):

Takker Michelsen

Triumfen ble et verdig punktum på en sesong hvor Mbaye endelig har blitt klubbens førstevalg mellom stengene. For etter flere sesonger inn og ut av laget, innrømmer 27-åringen at han har vært nære på å forlate klubben.
– Ja, det har jeg. Men jeg tror det har vært en del av prosessen. Det har formet den jeg er i dag. Å få meg til å levere denne prestasjonen i dag, sier Mbaye.
– Hvordan har det vært for deg å endelig etablere deg som nummer 1?
– I begynnelsen av sesongen lovet jeg meg selv noe. Jeg snakket til og med med Christian Michelsen (KBKs trener på tidspunktet, journ. anm.) om det: Jeg ønsket å bringe KBK tilbake der de hører hjemme, sier Mbaye.
Som også ønsker å takke sin tidligere sjef.
– Jeg ønsker faktisk å si takk til Christian, for det var han som gjorde meg til førstekeeper. Det var på et vanskelig tidspunkt for meg, men han støttet meg og ga meg tillit. Det er jeg evig takknemlig for.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame