Stabæk Fotball og Jan Jönsson er blitt enige om å avslutte arbeidsforholdet med umiddelbar virkning. Det bekrefter klubben søndag kveld.
– Det er alltid trist når et samarbeid avsluttes før det skal. Men noen ganger er en endring nødvendig, og vi mener det er nødvendig nå, sier styreleder i Stabæk Fotball, Espen Moe til klubbens hjemmeside.
Stabæk tapte 0-2 hjemme for Sandefjord søndag kveld og ligger nest sist i Eliteserien. Klubben har bare vunnet én av de første ti kampene denne sesongen, og har tapt seks av sine siste syv kamper.
UEFA Europa Conference League
Norsk dommer i Conference League
16 TIMER SIDEN
Styreleder Moe sier søndag kveld til Discovery at resultatet i Sandefjord-kampen ikke var avgjørende for avskjeden.
– Dette er ikke noe som ble besluttet kun i kveld. Vi følger jo med og vurderer fortløpende, og det har vært en negativ trend de siste 6-7 kampene. Vi følte vel behov for en endring uavhengig av resultatet mot Sandefjord.
Se hva Jönsson sa etter 0-2-tapet for Sandefjord.

Jönsson om Stabæk-fremtiden: – Det får vi jobbe hardt for

Jönsson har trent Stabæk siden sommeren 2019.
61-åringen sier selv at skader på de eldre spillerne, som skulle være ryggraden i laget, har påvvirket resultatene i en viss grad. Han ser tilbake på sin andre periode i klubben med stolthet.
– Jeg er glad for at jeg fikk komme tilbake og være en del av talentfabrikken Stabæk. Vi har fått frem flere store talenter og hatt noen gode salg i denne perioden. Jeg er glad for at unggutta fikk sjansen, og tok sjansen, og at mange spiller utenfor Skandinavia i dag. men også det har nok hatt litt å si for stabiliteten og resultatene, sier Jönsson.
Svensken tok seriegull med klubben i 2008. Da var han trener for klubben i perioden 2005 til 2010, før han ble Rosenborg-trener.
Moe omtaler Jönsson som en legende i Stabæk. Styrelederen påpeker også at det ikke er Jönsson alene som er skyld i de svake resultatene.
– Det er flere som er skyld i at vi kun står med seks poeng. Men han var lederen for gruppa og da er det naturlig at vi vurderer endringer der.

Kjønø aktuell

Stabæk-spillerne får nå en uke ferie, siden de ikke spiller kommende helg. Den tiden skal klubben bruke til å finsikte trenerkandidater.
– Nå skal vi jobbe intenst med å få klarhet i hvem som skal lede laget. Det er primært Torgeir Bjarmann som kjører den prosessen, og så må han komme med forslag som vi i styret kan vurdere.
Hvem som leder treningene når laget er tilbake fra ferie ennå ikke klart.
– Det skal vi finne ut av i løpet av de neste dagene. Vi håper å ha det på plass innen kort tid, sier styrelederen, som ikke utelukker at Eirik Kjønø stiger i gradene etter bare fem måneder som Jönsson-assistent.
– Eirik er absolutt en kandidat. Han er jo en mann vi hadde et langsiktig perspektiv på. Vi hadde i utgangspunktet ikke sett for oss at han skulle ta den rollen allerede nå. Men han er mann vi har tro på og en spennende profil.
– Men vi får se hva det ender med. Av erfaring pleier det ikke å mangle på interesse når det er snakk om trenerjobben i Stabæk, sier Moe.
Eliteserien
Det islandske «godstoget» på plass i Trondheim – bekrefter medisinsk test
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
Eliteserie-klubb forlenger med tidligere Premier League-spiller
21 TIMER SIDEN