Strømsgodsets plassering 2019 - 11

Nøkkelperson

Jostein Flo: Syv mann er allerede ute fra årets stall. Det betyr at Jostein Flo har en jobb å gjøre, samtidig er stammen bedre enn foran forrige sesong og mulighetene til å skape et Godset lag som kjemper på øvre halvdel er absolutt til stede. Han har også en jobb å gjøre med å forlenge Duplexe Tchamba og Ipalibo Jackss avtaler. Begge går ut til sommeren. Jostein Flos største bekymring er dog en usikker økonomisk fremtid.
Eliteserien
Kunstkritiker Hulsker om oppsiktsvekkende drakt: – Samtidskunst
5 TIMER SIDEN

Troppsituasjon

Godset rensket i troppen direkte etter at plassen var klar. Mounir Hamoud la opp og Lars Sætra, Martin Rønning Ovenstad, Henning Hauger, Christopher Lindquist, Muhamed Keita og Martin Hansen fikk ikke tilbud om ny kontrakt. Dagens tropp inneholder mange gode spillere og grunnlaget er godt, men den er syltynn. Her må det inn flere spillere i samtlige ledd. Stopper og angrepsspiller er mest akutt, men også midtbaneleddet trenger påfyll.

Trenersituasjon

Henrik Pedersen: Gikk nesten på vannet i høst. Han reddet et Godset som så helt fortapt ut til sommeren og oppgaven var i utgangspunktet umulig. Jeg beskrev han som diktatorisk da han kom. Det var kanskje å ta i, men Pedersen er bestemt og en trener som er avhengig av resultater for å ikke spise opp omgivelsene. Nå har han fått en herlig standing og er det nærmeste en Jesus man kan komme i Drammen. Så og si samtlige har stor tro på sin trener og hans metoder. Det skal bli spennende å se hva Pedersen kan utrette når han får en hel pre-season på seg.

Økonomi

Økonomien er et stort spørsmål på Marienlyst. Avtalen med eierne går ut etter 2020 og den er nødt til å avklares før klubben vet hvordan de kan satse kommende sesong. Jeg vil tro at det jobbes på høygir for å få på plass en ny økonomisk løsning. Samtidig vil jeg tro at høstens suksess er en ordentlig boost for næringslivet. Det er spennende og avgjørende tider for Godset.

Keepere

Martin Hansen forsvinner ut og det betyr at Godset står igjen med to unge keepere. Akkurat som før 2019-sesongen. Morten Sætra var utleid til Strømmen på høsten og fikk verdifull erfaring. Viljar Myhra var det forventninger til, men han hadde en litt skuffende sesong og fikk ikke tillit av Henrik Pedersen. Nå er det blanke ark foran ny sesong og kanskje har et år med erfaring gjort at en av ungguttene griper muligheten. Tanken er nok at en av dem skal være førstekeeper i 2020

Forsvar

Godset hentet Duplexe og Mendy i høst, begge er med videre. På backene har Godset dobbel dekning med nevnte Mendy og Parr til venstre, samt Mickelson og Vilsvik til høyre. På stoppersiden er det syltynt bak Glesnes og Duplexe. Her må det inn en ny, gjerne en rask og defensivt sterk stopper.

Midtbane

Hauger og Rønning Ovenstad ut fra fjoråret. Pedersen kjørte hardt på sin midtbanetreer med Stengel, Maigaard og Ipalibo i fjor høst, samtlige av disse er kvar og i bakhånd finnes unge Hove og rutinerte Spelmann. Godset har kvalitet i dette leddet, men trenger ytterligere en utfordrer som banker på døren til førsteelleveren.

Angrep

Keita får ikke fornyet tillit i Drammen, men foruten han er resterende angrepsspillere igjen. Tokstad, Salvesen og Mawa dannet trio på høstsesongen og mye tilsier at dem gjør det også i 2020. Tokstad er omdiskutert blant supporterne men elsket av Pedersen. Bak dem finnes talentfulle Fofana, men lagdelen er tynn, og det er ikke tvil om at Godset må forsterke fremover på banen.

Realistiske signeringer

Lars Olden Larsen: Oslo-gutten gjorde suksess i KFUM foregående sesong, spesielt starten var han god. Profilen er perfekt for drammenserne og kantspilleren kunne vært en fin tilvekst på både kort og lang sikt. (PS: signerte nylig ny kontrakt med KFUM)
Simon Marklund: Den offensive unge svenske spilleren har imponert meg hos Kongsvinger. Også han med en profil som passer inn hos Godset. Herlig offensivt repertoar som jeg også tror kan gjøre en forskjell i Eliteserien.
Fredrik Krogstad: Mannen er som støpt for å spille under Henrik Pedersen. Løpsmaskinen hadde kledd Pedersens spillestil og hevet drammenserne fra dag én.

Prognose 2020

Godset har fått seg et par ordentlige smekker de siste årene og klart seg med et nødskrik både i 2018 og 2019. Kanskje var det en slik nedtur som måtte til for at dem skulle få seg en lærepenge, og det virker som klubben har lært. Tilbake til gamle overgangsstrategier med unge sultne spillere som ønsker seg opp og frem. Spørsmålet er den usikre økonomien. Derfor er det vanskelig å si hvilken vei dette kommer til å ta.
Det ble såvidt for Strømsgodset i 2019:
Eliteserien
Slapp «bare» inn ett: – Dette poenget kan bety alt
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
– Finner ikke rytmen som gjør at vi glir gjennom som varm bæsj i kram snø
6 TIMER SIDEN