Jens Petter Hauge scoret sitt første mål for AC Milan

Caroline Simonsen

Oppdatert 23/10/2020 klokken 09:36 GMT+2

I kampen mellom Celtic og AC Milan i Europa League var det ikke bare en, men to nordmenn som scoret. Jens Petter Hauge satt sitt første for sin nye klubb.

Jens Petter Hauge

Det var gått 76 minutter da Jens Petter Hauge ble byttet inn for AC Milan i oppgjøret mellom Celtic og den italienske klubben. Da hadde Mohamed Elyounoussi akkurat scoret for hjemmelaget og sørget for at stillingen var 1-2.
Han var ikke den eneste nordmannen som markerte seg.
Nesten to minutter på overtid fikk Hauge ballen på vei fram mot mål. Den tidligere Bodø/Glimt-spilleren parkerte Shane Duffy i Celtic-forsvaret og satte ballen til venstre for keeper.
– Jeg er veldig glad for å ha fått min første scoring. Den kom på et godt tidspunkt, for vi var under press da Celtic jaktet på en utligning. Det tredje målet trygget seieren, og nå er vi i en god posisjon, sa Hauge til uefa.com til etter kampen.
Dermed noterte han seg for sitt første mål i den sorte og røde drakten, og bidro til at laget tok tre poeng i den første gruppespillskampen i Europa League.
Jens Petter Hauge signerte for den italienske storklubben 1. oktober i år, etter å ha spilt mot Milan for Bodø/Glimt, og fikk debuten bare tre dager senere. I underkant av tre uker etter at han flyttet til Italia, scoret han sitt første mål.

Tre nordmenn i aksjon

Kristoffer Ajer startet nok en gang kampen i forsvaret for Celtic, dermed var det tre nordmenn i aksjon i kveldens oppgjør mellom lagene fra Skottland og Italia.
Milan styrte det aller meste før pause. Målene ble scoret av Rade Krunic og Brahim Díaz. Zlatan Ibrahimovic spilte fra start for Milan, men ble byttet ut etter 66 minutter.
Elyounoussi skaffet Celtic et håp da han headet inn 1-2-målet etter en corner. Da var det spilt 76 minutter på et folketomt Celtic Park. Reduseringen sprøytet en viss spenning inn i kampen igjen.
Kort tid etter målet ble Jens Petter Hauge byttet inn som erstatter for målscorer Diaz.
På overtid fikset han sin første scoring for klubben.
Ajer spilte sin sjuende kamp på bare 22 dager, tre av disse kom med landslaget mot Serbia, Romania og Nord-Irland. Det knallharde programmet har blant annet gitt ham tap i EM-omspillet mot Serbia og Glasgow-derbyet mot Rangers før torsdagens nederlag for Milan.
Sparta Praha og Lille er de to andre lagene i puljen i europaligaen.