Den talentfulle keeperen Henrik Lidal Jamne (16) spiller i disse dager på RBK 2 og G19. Hvor lenge det varer er dermed noe usikkert. For flere klubber i utlandet snuser på skuddstopperen.
Jamne begynte å hospitere hos RBK som 12-åring, og signerte kontrakt med klubben i 2019, da han var 13 år.
Han har gjort sakene sine såpass bra hos trønderne at italienske og danske klubber har fått interesse for unggutten. Etter et vellykket opphold hos Serie A-klubben Venezia i forrige uke ser han muligheten for å reise til utlandet.
Fotball
Myhre og Castro herjet da FFK ble ydmyket i cupen
12 TIMER SIDEN
– Jeg og familien har pratet en del om å ta overgang til et annet land. Nivået i Italia er veldig bra, og er noe jeg føler at jeg fikk hevdet meg i, sier Jamne til Discovery.
16-åringen har kontrakt med Rosenborg ut året.

En drøm

Stort sett alle fotballspillere han en drøm om å leve av fotballen. Nå er det jo slik at for de aller færreste går den drømmen i oppfyllelse. Jamne har lyst til å gi det et forsøk, men vet ikke når muligheten vil by seg.
– Selvfølgelig har man lyst til å prøve det. Men om det blir i nærmeste fremtid eller lengre frem i tid er mer usikkert. Jeg må bare se hva som skjer, sier Jamne.
I Venezia trente Jamne med spillere fra blant annet Kroatia, Latvia, Canada, Sverige, Finland og Island. Han fikk gode tilbakemeldinger fra de italienske trenerne.
– Det var et veldig kompetitivt og internasjonalt miljø. Jeg føler at jeg hang godt med i øvelsene, selv om det var mye nytt. Jeg fikk høre av trenerne at de var fornøyd. De skrøt en del av mine tekniske egenskaper, så jeg håper at jeg gjorde et godt inntrykk, sier Jamne.

Bedre nivå

Unggutten føler at han kan høyne nivået for å få tatt ut potensialet sitt
– Da er utlandet et alternativ, for der kan nivået være noen hakk høyere enn i Norge. Jeg fikk mye erfaring sportslig og sosialt i Venezia, avslutter Jamne.
Henrik Lidal Jamne er født i august 2005. Han har hatt to deltakelser på talentleir Equinor, men hadde et lengre skadeavbrekk på grunn av menisken i 2020. Unggutten har spilt G16 og G19-kamper i 2021, pluss et innhopp i en 2.div-kamp mot Arendal. Jamne har hatt en lengre dialog med Venezia, og skulle egentlig dit før jul. Koronaviruset satte en stopper for akkurat det.
Fotball
Sykdomsplagede RBK komfortabelt videre i cupen
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Flere profiler på utgående kontrakt: – Vi ønsker å beholde han
18 TIMER SIDEN