Hodestups ut av cupen etter straffedrama: Avgjort etter 18 (!) straffer

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 24/07/2021 klokken 19:18 GMT+2

FK Haugesund er første Eliteserie-lag som ryker ut av cupen 2021.

Haugesund-spillerne kjøler seg ned.

Haugesund så lenge ut til å kontrollere inn seieren mot 3. divisjonslaget Stord i første runde av Cupen, for seks minutter etter at lagene kom ut igjen fra garderobene doblet Mads Sande bortelagets ledelse.
2-0 er en farlig ledelse sies det, og det så ut til å stemme på Stord stadion lørdag.
Et drøyt kvarter etter 2-0-scoringen til Sande, reduserte Stord-spiller Erlend Grov til 1-2, før hele Stord eksploderte da Martin Pedersen banket inn 2-2 fire minutter på overtid.
Ekstraomgangene ble til straffesparkkonkurranse, og etter 18 straffer ble det hele avgjort. Jone Halleråker Jensen ble den store helten for hjemmelaget, like etter at Mads Solberg Johannesen bommet på FKHs sjette straffe.
Haugesund kom så lang som til finalen forrige gang cupen ble avholdt (2019), da de tapte for Viking.
Flere andre Eliteserie-lag var i aksjon i Cupen lørdag, men det var kun FKH som røk ut blant lagene fra det øverste nivået. Saken oppdateres med andre resultater forløpende.
Slik endte de andre cupkampene med Eliteserie-lagene. De resterende lagene spiller i morgen.
Bjarg - Brann 0-5
Follo - Stabæk 0-1
Funnefoss/Vormsund - Lillestrøm 0-4
Skånland - Tromsø 0-11
Eik-Tønsberg - Odd 0-1
Volda - Kristiansund 2-4