Tidligere Rosenborg-trener Erik Hamrén skal være øverst på ønskelisten til Viking over nye trenerkandidater.
Det skriver NRK.
Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal er positivt overrasket over nyheten.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann med årets første hjemmeseier
EN TIME SIDEN
– Det er jo et meget spennende valg. Sikkert et godt valg - men også veldig overraskende. Det å få tak i en sånn profil ville vært stort for Viking.
60-åringen var sjef i RBK fra 2008 til 2010, før han tok over det svenske landslaget. Der var han frem til 2016.
– Jeg synes det er overraskende om han går fra en landslagsjobb til å ta over Viking. Men i fotball vet man aldri, sier Rekdal.
– Men vil en mann som Hamrén være villig til å ta over en klubb i OBOS-ligaen?
– Det spørs veldig på utgangspunktet og klubbens satsing. Hvilken plan som blir lagt. Som jeg har sagt tidligere, skal det være mulig å bygge opp Viking igjen. De har fortsatt ambisjoner om å være et topplag i Eliteserien.
Og Rekdal tror svensken kan være mannen som får tilbake troen blant siddisene.
– Det vil helt klart være en fordel å få tak i en etablert trener som Hamrén. Jeg tror han vil være en mann som byen har tro på.
Men uansett hvem som blir Vikings neste trener, vil utfordringen være enorm.
– De må gjøre store grep med spillerstallen. Nå forsvinner det en god del folk ut, og det de sitter igjen med er relativt tynt. I tillegg er OBOS-ligaen et sted hvor du ikke får tak i kvalitetsspillere over natta. Det er ingen trenere som kan trylle, påpeker Rekdal.
Og legger til:
– De er tross alt en klubb i OBOS-ligaen. Nå handler det først og fremst om å få tilbake troen - både i klubben og byen generelt. Det å snu den vonde trenden vil kreve hard og målrettet jobbing. Men Stavanger en stor by med store muligheter. Bare se på hva som skjedde med Brann. Etter nedrykket har de etablert seg helt i toppen.
Hamrén vil neppe bli en billig mann om han skulle være interessert i å ta over klubben som neste år spiller i OBOS-ligaen. Men under forrige ukes aksjonærmøte kom det tydelig frem at Viking er villige til å bruke betydelige midler på «den rette» treneren.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Stabæk med poengtap hjemme mot Grorud
EN TIME SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Fredrikstad vant mot poengløse Skeid
EN TIME SIDEN