• Derbylørdag: Haugesund - Brann klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
OSLO/HAUGESUND (Eurosport.no): – Han valgte å ditche meg rett og slett. Det var romkameraten min, så jeg savnet han litt på turen. Det er hans valg, jeg skal ikke snakke for mye om det, sier Fredrik Pallesen Knudsen til Eurosport.no.
Denne uken ble det klart Haugesunds talentfulle keeper Per Kristian Bråtveit slutter på U21-landslaget. Lagkompis Pallesen Knudsen var med U21-landslaget til Baku mot Aserbajdsjan. Men selv om det ikke ble spilletid, synes han det er et kjærkomment avbrekk å være med.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
I GÅR PÅ 09:55
– Jeg synes det er trivelig. Det er en fin avkobling fra klubbfotballen, det at man får møte andre spillere i Eliteserien og kompiser ikke minst. Det er alltid greit med et lite miljøskifte et par andre ganger i året.
– Du respekterer hans avgjørelse, men du ville ikke gjort den selv?
– Jeg respekterer alt PK gjør egentlig. Det er hans valg. Folk er forskjellige og tenker ulikt. At han valgte ikke å være med, synes jeg er helt greit.
  • Supersøndag: Lad opp med Fotball Direkte og følg hele runden fra klokken 17.00 på Eurosport Player

– Jeg ble sliten mentalt av å være på samlinger

Hovedpersonen selv forklarer valget sitt slik til Eurosport.no:
– Jeg syns det kom litt feil ut i media, måten jeg sa det på. Jeg sa ikke nei til U21 fordi jeg blir en dårligere keeper av å spille der, men fordi jeg ble sliten mentalt av å være på samlinger, og ofte hadde dårlige perioder da jeg kom hjem til Haugesund igjen. Det er ikke det at jeg ikke trives der eller med Sondre (Rossbach), men at det har tatt på mentalt med all reisingen, sier Bråtveit.
– Min motivasjon til å reise på samling som nummer to, jeg har vel vært rangert bak Sondre i seks år, er ikke til stede akkurat nå, men jeg er lysten på å komme dit at jeg orker. Det er sikkert mange som sier «hva sier det om han at han slutter», men jeg har gått mange runder med meg sjøl og folk rundt meg i fotballen, så det er en gjennomtenkt avgjørelse.
– Er du sikker på at det ikke stagnerer utviklingen din?
– Jo, det kan godt være det. Det er jo de beste i landet på samling og et godt støtteapparat med landslaget.
  • Derbylørdag: Haugesund - Brann klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Sett denne ukens Før Runden? Saken fortsetter under videoen:

Mange reaksjoner

Reaksjonene på at keeperprofilen takker nei til U21-landslaget har vært mange. Men én reaksjon har Bråtveit fått med seg:
– Jeg har fått både positive og negative kommentarer, men det ble mye mer kontroversielt enn jeg hadde trodd det skulle bli. Jeg hørte forresten Eurosport-podcasten der Gauseth hyllet avgjørelsen. Det er kjekt å høre, for jeg hadde en kjempetabbe da vi møtte den i cupen på Nedre Eiker, ler Bråtveit.
Også i fjor slet 22-åringen med motivasjonen til å dra på landslaget, men støtteapparatet i FKH har vært tydelige på at de ønsker at han fortsetter med flagget på brystet.
– Både Eirik (Horneland) og jeg er blant dem som har pusha på at han skal stille på landslaget, og har ment at han skal stå i det. Men når avgjørelsen er tatt støtter vi PK og jeg ser på ham nå at han er lettet, sier keepertrener Espen Skistad.
  • Supersøndag: Lad opp med Fotball Direkte og følg hele runden fra klokken 17.00 på Eurosport Player
Sett denne ukens podcast? Saken fortsetter under videoen:

Blir bedre når han får pauser

Også trener Eirik Horneland skulle sett at han fortsatte på landslaget, men støtter keeperens valg.
– Han får bedre prestasjoner når han får noen lommer innimellom. Det er tøft å spille fra januar til desember, elleve måneder, hvert eneste år uten å få et avbrekk. Det er nok det han har kjent på, sier Horneland til Eurosport.no.
FKH-treneren er klar på at Bråtveit vil utvikle seg til en mer robust keeper i fremtiden.
– Jeg tror med tid at han kan bli moden til å tåle elleve måneder. Det er en modningsprosess og han har stått i et vanskelig halvår, synes jeg. Men nå er han tilbake og vi gleder oss til å se ham mot Brann.
  • Derbylørdag: Haugesund - Brann klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38