Hat-trick-helt og rødt kort: Molde valset over Sarpsborg 08

Oppdatert 22/07/2023 klokken 20:03 GMT+2

Molde tidvis overkjørte gjestene lørdag kveld i 5-1 seieren.

SCORET HAT-TRICK: Eric Kitolano herjet med Sarpsborg 08.

Molde - Sarpsborg 08 5-1
Molde fikk besøk av Sarpsborg 08 lørdag kveld.
Kampen skulle preges av mange mål og et noe spesielt rødt kort.
Molde-spiller Eric Kitolano scoret hat-trick, og var naturligvis svært fornøyd etter kampen.
– Det er ekstremt deilig. Det er mitt første hat-trick i Eliteserien. Så det var helt klasse. Når det kommer så mange til kamp, er det ekstra deilig. Når Molde byr opp til dans, så må vi levere, sa han til TV 2.

Et heltent Molde-lag

Etter fem spilte minutter kunne Molde-spillerne strekke armene i været i sola på Aker Stadion.
De blå kontrer, og plutselig kom Eric Kitolano løpende i elegant driv mot straffemerket, og deiset til ballen, og i mål.
Ti minutter senere skulle Gulset-gutten nok en gang bli kreditert for scoring.
Et innlegg fra kloss hold fra Ola Brynhildsen satt rett på hodet til spissen, som styrte ballen ned i lengste bak Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen. Stillingen sto dermed 2-0.
Gjestene skapte ikke stort, men fem minutter før hvilen skulle likevel håpet tennes.
Scoringen kom av en påfølgende corner. Ballen ble slått langt bak i feltet, headet inn igjen, og på syv meter sto Sarpsborg-spiller Ramon Lundquist og headet ballen i mål.
Etter reduseringen var det et voldsomt trykk fra de hvite, men Molde holdt unna med et nødskrik. Lagene gikk dermed til pause med 2-1.

Rødt kort

Ved 62 spilte minutter ble Sarpsborg redusert til ti mann.
Det var Kristian Opseth som forsøkte på et brassespark inne i motsatt boks. Sarpsborg-spilleren var uheldig og bommet på ball, og traff i stedet Molde-spiller Sivert Mannsverk midt i ansiktet. Opseth ble dermed belønnet med rødt kort.
Drøye fem minutter etter at gjestene hadde blitt redusert til ti mann, satt 3-1 scoringen for Molde.
Nok en gang var det Kitolano som satte ballen i nota med et hælspark på halvvolley. Han sto dermed med hattrick etter 68 spilte minutter.

Gjorde vondt til verre

Like før 80 minutter punkterte innbytter Mathias Løvik kampen da han kontrollerte inn 4-1.
Seks minutter senere skulle Molde-spiller Martin Linnes gjøre vondt verre for gjestene. Han sendte av gårde en meget pent utført markkryper med strak rist, og i mål.
Det ble ingen flere scoringer og Molde tok dermed med seg tre viktige poeng i jakten på førsteplass Bodø/Glimt.