Russland skal som kjent arrangere fotball-VM i 2018. Da trenger de å følge FIFAs krav om antall sitteplasser på de forskjellige anlegget. Det er ikke alltid like enkelt.
Jekaterinburg Arena, som ble bygd i 1957, hadde tidligere kun hadde plass til 27.000 tilskuere. Det ble riktignok gjort en voldsom jobb med å oppgradere arenaen mellom 2007 og 2011.
Likevel var det ikke nok til å møte FIFAs krav til et stadion som skal brukes i VMs gruppespillskamper. Det gjorde ikke saken enklere at anlegget omtrent var like rund som en ball.
Fotball
Fortsetter karrieren i Malaysia
6 TIMER SIDEN

Den «geniale» løsningen

Noe måtte gjøres. Hva med å bygge seterader utenfor stadion, så det blir god nok plass?
Det dukket kanskje bare opp som en vill idé, men nå har det altså blitt gjennomført.
(saken fortsetter under)
Saken er blant annet omtalt i Sports Illustrated. Også TV 2 har skrevet om den.
Tro det eller ei, men nå er det plass til antallet tilskuere FIFA krever. Faktisk er det 45.000 supportere som kan se sine VM-helter løpe rundt på banen, hvor noen av de tilreisende kan glede seg over luftigere utsikt enn andre.
Arenaen er for øvrig hjemmebanen til det russiske laget FC Ural. Kanskje vil de bli skuffet etter VM, for da er nemlig bestemt at arenaen skal nedgraderes.
Løsningen har fått varierte tilbakemelding på Twitter. Flere spør om den egentlig er ferdig nå, mens andre fleiper med at «oppfinneren» aldri bør få lov til å komme på en fotballkamp igjen.
Eliteserien
Flere Eliteserie-klubber jaktet stopperen: Nå er valget tatt
7 TIMER SIDEN
Eliteserien
Nidaros: Nok en Rosenborg-angriper på vei bort
8 TIMER SIDEN