Glimt enkelt videre i cupen – flere slaktet NRK: – Ingen voksne på jobb?

Even Lübeck

Oppdatert 06/03/2023 klokken 11:40 GMT+1

Bodø/Glimt hadde kontroll fra start til slutt i cupoppgjøret mot Ranheim. 4-0 gjør at Kjetil Knutsen og co. er videre til kvartfinale, men det var ikke kampen i seg selv som gjorde at folk raste.

Amahl Pellegrino og Hugo Vetlesen.

Ranheim-Bodø/Glimt 0-4 (0-1):
En Amahl Pellegrino-scoring før pause og tre etter hvilen - av Joel Mvuka, Hugo Vetlesen og Fredrik Sjøvold - gjorde at Bodø/Glimt ikke gikk på noe feilskjær borte mot Ranheim i fjerde runde i cupen.
Kjetil Knutsens menn hadde full kontroll fra start til mål og hadde ingen problemer med å ta seg av OBOS-ligalaget søndag kveld på Extra Arena.
Men det var ikke selve oppgjøret som ble en snakkis på sosiale medier i forkant av oppgjøret. Flere raste mot NRK, som sendte kampen, fordi det rett og slett var umulig å finne kampen på statkanalens hjemmesider før kampen.
Discovery prøvde å komme i kontakt med NRK søndag, men fikk ingen svar.
Oppgjøret ble for øvrig bare sendt på NRK sine plattformer digitalt og ikke lineært.
Skeid-sjef Daniel Holmeide Strand var en av mange som uttrykte sin misnøye:
Den nyansatte Strømsgodset-treneren Jørgen Isnes kastet seg på:
Også breddeballorakelet Jørgen Tjærnås stusset:
Og da NRK presenterte lagene, manglet det i tillegg intet mindre enn to spillere på laget til Glimt:
Amahl Pellegrino ordnet ledelse for gjestene i det 37. minutt da han headet inn et perfekt innlegg fra Hugo Vetlesen.
Like etter sidebyttet doblet Joel Mvuka for de helgule. 20-åringen dro seg innover ved hjørnet av 16-meteren før han banket ballen opp i lengste kryss. Ranheim hadde lite å by på kampen igjennom, og med 0-2 på resultattavla var det lite som tydet på at trønderne skulle greie å hente inn forspranget.
Da Hugo Vetlesen satte 3-0 i det 68. minutt ble kampen langt på vei avgjort. 23-åringen fikk gå og gå inn i feltet før han upresset bredsidet inn kampens tredje mål bak en utspilt Nicklas Frenderup i Ranheim-målet. Vetlesen var også involvert i kampens fjerde mål da han chippet igjennom Fredrik Sjøvold som satte inn 4-0.
Kampen var den første for Bodø/Glimt etter at de røk ut av conferenceligaen mot Lech Poznan i slutten av februar. Fjorårets serietoer starter eliteseriesesongen borte mot Sarpsborg 10. april.