STORO (Eurosport.no):
– Jeg føler meg rett og slett litt priviligert over å få være med på sånne storkamper.
Tarik Elyounoussi og AIK fosser mot gull i Allsvenskan. Åtte poeng har den svenske storklubben ned til byrival Hammarby og IFK Norrköping.
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
4 TIMER SIDEN

– Skulle ønske det var slik i Norge også

Landslagsspissen meldte overgang til AIK i vinter og har latt seg forbløffe av forskjellen på svensk og norsk fotball. Da AIK spilte byderby mot Hammarby for noen uker siden var det i underkant av 50 000 på tribunen på Friends Arena.
– Det har vært en veldig bra sesong med kun ett tap. Vi har vært solide. Et kult lag, fin klubb med masse trøkk. Mye supportere og veldig bra trøkk rundt kampene. Jeg er veldig overrasket over hvor stor fotballen egentlig er i Sverige, sier Elyounoussi til Eurosport.no, og fortsetter:
– Det ser veldig bra ut i forhold til et SM-gull. Det hadde vært sinnssykt gøy. AIK har prøvd lenge uten å få det helt til. Litt av det som trigget meg – en storklubb som ikke hadde fått ut potensialet sitt. Det å klare det har vært veldig gøy.
– Hvorfor er det stor forskjell til Norge?
– Det har jeg undret på lenge, uten å komme til noe svar. Alt ligger til rette for det her og, det er jo egentlig helt likt. De har gjort en god jobb i Sverige – supporterkulturen i Sverige er helt annerledes enn i Norge. Jeg trives i alle fall med det. Jeg skulle ønske det var slik i Norge også.
Sett denne ukens podcast? Saken fortsetter under vidoen:

Usikker på om han ville dratt til Rosenborg

Spissen angrer overhodet ikke på klubbyttet og avviser at det var et steg ned etter å ha spilt i klubber som Hoffenheim, Olympiakos og Qarabag (utlån).
– Folk flest tenker kanskje at man drar tilbake til Skandinavia for å slappe av. Hadde det vært for pengenes skyld, så kunne jeg blitt lenger ute. Men det er rett og slett utfordringen med at AIK er en så stor klubb i Sverige og Stockholm uten å ha fått det til. Dette hadde jeg lyst å være med på. Jeg kan bli en helt i en sånn klubb, og det trigget meg veldig.
– Jeg liker utfordringer. Jeg tok utfordringen om å dra til Baku (Qarabag) også, noe ikke mange hadde gjort. Jeg liker når det er litt annerledes.
AIK trenes av tidligere Brann-trener Rikard Norling, som er i sin andre periode i den svenske klubben. Svensken var en viktig faktor for at det nettopp ble Sverige.
– Han er en veldig smart trener. Han kom fra et «nederlag» som meg, og fikk en ny sjanse. Han var veldig sulten og hadde lyst å lykkes. Det ville jeg være med på. Han er en veldig fin fyr. For oss har han vært veldig bra.
– Hvis det hadde vært for eksempel RBK, hadde det vært like triggende?
– Hehe...det er jeg veldig usikker på. Helhetsbildet – Stockholm, stor klubb, et uforløst potensiale. I tillegg var Rikard Norling veldig «på» og hadde store visjoner. På det tidspunktet var det AIK som slo meg. Jeg hadde tilbud fra utlandet også.
Etter landskampene venter et nytt byderby for Elyounoussi, denne gangen borte mot Djurgården. AIK må ta åtte poeng på de fem siste kampene for å ta gull.
Sett denne?
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
8 TIMER SIDEN